Ölümüne Reisçi'den Erdoğan'a: Hata üzerine hata yapıyorsun!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekle bilinen gazeteci ve televizyon yorumcusu Ömer Turan, sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yaptı. AKP’nin seçim zaferlerinin mimarının Erdoğan olduğunu söyleyen Ömer Turan, “sadece başarının değil hatalarında ana mimari Sizsiniz, dünkü seçim hizmetinin ana sorumlusu da sizsiniz” dedi.

Ölümüne Reisçi'den Erdoğan'a: Hata üzerine hata yapıyorsun!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekle bilinen gazeteci ve televizyon yorumcusu Ömer Turan, sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yaptı. AKP’nin seçim zaferlerinin mimarının Erdoğan olduğunu söyleyen Ömer Turan, “sadece başarının değil hatalarında ana mimari Sizsiniz, dünkü seçim hizmetinin ana sorumlusu da sizsiniz” dedi.

Erdoğan’a yönelik eleştirilerini, yalaka bir üslupla tek tek sıralayan Ömer Turan, “Sayın Cumhurbaşkanım,18 senedir sizi Ölümüne destekleyen benim gibi Milyonlarca kişi Artık sizi sorgulamaya başladı. Bunların bir kısmı benim gibi desteğini sizden destegini çekti, bir kısmı desteğini çekmeyi düşünüyor, diğer kısmı ise sizi sorgulamaya başladı. Efendim durum bu” dedi.

Ömer Turan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

1. Sayın Cumhurbaşkanım AK Partinin şimdiye kadarki tüm başarı ve zaferlerinin ana mimarı sizsiniz. Siz olmasaydınız AK Parti bu başarıların hiç birine imza atamazdı.Efendim, sadece başarının değili hatalarında ana mimari Sizsiniz, dünkü seçim hizmetinin ana sorumlusu da sizsiniz

2. Sayın Cumhurbaşkanım, ben, herkesin için için konuştugu ama korktuğu için en yakınlarına dahil söyleyemediği noktaları linç edilme ve Bedel ödeme pahasına buradan açıkça söyleyeceğim.Efendim, son dönemde Hatta üzerine hata yapıyorsunuz. Maalesef hatalarınız ısrar ediyorsunuz

3. Sayın Cumhurbaşkanım en büyük hatanız yaptığınız atamalar. Beştepe, kabine, Bürokraside yaptığınız atamaların önemli bir kısmı çok tepki çekiyor. Efendim Kimileri çekindikleri kimileri ise size yalakalık yapmak için yaptığınız atamalara karşı oluşan tepkiyi size söylemiyorlar.

4. Sayın Cumhurbaşkanım Bu bağlamda aile üyelerinizin Siyasette yer alması çok büyük tepki çekiyor. Mesela damadınız Berat Beyin Maliye bakanı olarak atanması kamuoyunda müthiş bir tepkiye neden oldu. Berat Bey kamuoyunda hatta AK Parti tabanında hiç ama hiç sevilmiyor.

5. Bir Allah'ın kulu da size,Efendim,Berat Bey ve aile üyelerinin Siyasette yer almasına yönelik kamuoyunda çok büyük tepki var diyemiyor. Zaten bunu diyebilecek kişileri ise etrafınızda bulundurmuyorsunuz. Etrafınızdaki kişilerin çok büyük bölümü her yaptığınızı onaylayan kişiler

6. Diğer bir nokta ise seçim esnasında benimsediğimiz söylem ve strateji. Efendim hem söyleminiz hem stratejiniz baştan sona hataydı. Belediye secimini beka uzerine oturtmanız, Belediye seçimine engaje olmanız, ilce ilce miting yapmanız hem ilkesel hem de taktiksel olarak hataydı

7. Sayın Cumhurbaşkanım seçim esnasında rakiplerinize karşı kullandığınız siyasi dil hiçbir şekilde kabul edilemezdi. 31 mart öncesi Meral hanıma karşı kullandığınız dil, 23 Haziran öncesi İmamoğlu'na karşı kullandığınız dil her açıdan yanlıştı, hoş degildi.

8. 31 mart öncesi Meral hanımı, 23 Haziran öncesi Imamoğluna yargı üzerinden göndermelerde bulunmanız Maalesef Türk siyasi tarihine kötü bir örnek olarak geçecek. İşin garibi bunun hata olduğunu herkes bilmesine rağmen hiç kimse sizi uyarmadi ya da Siz dinlemediniz.

9. Sayın Cumhurbaşkanım, tweetlerimin altındaki yorumlara okursanız herkesin tweetlerden sonra benim gözaltına alınacağımı yazdığını görürsünüz. İşte en büyük hatanizda bu. Size yönelik çok makul eleştiriler yargısal sureç, hafif sert eleştiri ise gece üçte gözaltı ile bitiyor.

10. Sayın Cumhurbaşkanım bırakın Devlet başkanına, hiç bir Türk vatandaşına hiç kimse hakaret edilemez.Size yönelik en küçük hakarete herkesten önce biz karşı çıkarız. Ama devlet başkanına eleştiri,uyarı hem İslami hem de anayasal haktır Hatta hakkın ötesinde bir görevdir efendim

11. Sayın Cumhurbaşkanım, Hazreti Ömer (ra) hutbede kendini eleştiren cahil bir kadına "kadın doğru söylüyor" demişti. O işte siz size yönelik en küçük bir eleştiriye daim müsamaha göstermiyorsunuz. Avukat ordunuz hemen tazminat ve Ceza davaları açıyor.

12. Sayın Cumhurbaşkanım size kesinlikle hakaret etmedim aksine saygı çerçevesinde makul eleştiriler yönetlmek istiyoruz. Sizden çok bir şey istemiyoruz. Bir kadının Hz Ömer'i eleştirdiği gibi, Biz de sizi eleştirebilmek ve eleştiriden sonra güven içinde olmak istiyoruz.

13. Sayın Cumhurbaşkanım, Etrafınıza demirden ağlar ördünüz, Size hiçbir şekilde ulaşılamıyor, ulaşabilenlerin ise size yönelik en küçük bir eleştiri yöneltmesine müsaade edilmiyor. Tüm bunları aşıp sizi eleştirenleri ise Siz çok sert bir şekilde tersliyorsunuz. Yapmayın efendim.

14. Sayın Cumhurbaşkanım, yaptığınız bu hatalardan dolayı Daha düne kadar "Ya rabbel alemin bizim ömrümüzden al Cumhurbaşkanımızın ömrüne ver" diyen kişiler Sizin yaptığınız hatalardan dolayı sizinle olan gönül birliklerini sonlandırmış durumdalar.

15. 15. Efendim kızgın demiri soğutacağız dediniz ama söylem ve eylemlerinizle demiri daha da kızdırdınız. Efendim Türk milleti 12 Eylülden sonra ilk kez bu kadar kutuplaştı. Bunda Maalesef sizin siyasi söylem ve diliniz etkili oldu. Siyasi söylem ve dilimiz her açıdan hatalı.

16. Sayın Cumhurbaşkanım diğer bir konu ise söylem ve eylemleriniz deki tutarsızlıklar. Son 4 aydır tüm seçim kampanyanızı HDP karşıtlığı üzerine kurdunuz, ama seçimden 3 gün önce terörist başı Öcalan'ın siyasi mesajı devletin resmi Ajansı AA tarafından yayınlandı.

17. Bu yetmedi, TRT terörist başının kardeşi ve kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan ile bırakın kuzeyinde röportaj yaptı ve bu röportaj Devleti'nin resmi kanalı TRT de yayınlandı. Efendim bunu muhalefet yapsaydı nasıl tepki gösterirdiniz?

18. Efendim biz sizi o kadar çok sevdik ki hiçbir hatayı size konduramadık. Hep "Reisin etrafı örülmüş onu yanıltıyorlar" dedik. Efendim etrafınızdakileri atayan Sizsiniz. Tüm tabanının eleştirdiği Bülent Arıncı sağ kolunuz yapan sizsiniz? O gazetecileri Uçağınıza alan Sizsiniz?

19. Sayın Cumhurbaşkanım Türk milleti şimdiye kadar hiç kimseye vermediği destegi Size verdi. Galip çıktıgınız seçimlerini sayısını unuttum.Türk milleti ölüm pahasına sizin yanınızda oldu.15 Temmuz Şamlı direnişi bunun en somut örneğidir. Türk milleti size her türlü desteği verdi

20. Sayın Cumhurbaşkanım Türk milleti sizin hatalı söylem ve eylemleriniz den dolayı size olan desteğini her geçen gün azaltıyor. Dünkü sonuçlar bunun en somut örneği. Oylarınız yüz 50 lerden yüz 30lara düştü. Ülkeyi tek başına yönetebilme desteğini kaybetmiş durumdasınız.

21. Son 5 seçim de hep Seçimden sonra her şeyi değiştireceğim dediniz ama Seçimden sonra tabanın tepkisini çeken uygulamalara devam ettiniz.Hiçbir değişiklik olmadı aynı hamam aynı tas devam etti.En önemli noktalara tepki çeken isimler atandı uçağa tepki çeken gazetecilere alındı

22. Efendim, yine "sandıgın verdigi Mesajı aldık, dersimize iyi çalışacağız" diyeceksiniz. Ama ben şahsen Sonuçta bir değişikliğin olacağına hiç inanmıyorum. Bu dediğiniz söylem de kalır.Bir iki tane kısmi,sembolik değişiklik olur, Sayın Hilal Kaplan yine uçakta baş köşeye oturur

23. Sayın Cumhurbaşkanım,18 senedir sizi Ölümüne destekleyen benim gibi Milyonlarca kişi Artık sizi sorgulamaya başladı.Bunların bir kısmı benim gibi desteğini sizden destegini çekti, bir kısmı desteğini çekmeyi düşünüyor, diğer kısmı ise sizi sorgulamaya başladı.Efendim durum bu

24. Efendim sıradan bir belediye seçimini yanlış söylem ve strateji ile referanduma ve genel seçime döndürdünüz. Gereksiz bir risk aldınız. Sizin yanlış söylem ve eyleminizle İmamoğlu dün sadece binalibeyi degil sizi de siyaseten yenmiş oldu. Böyle bir hatayı nasıl yaptınız?

25. Sayın Cumhurbaşkanım dünkü hezimetin onlarca nedeni var. Ama Çok üzülerek şunu söylemek zorundayım,bu hezimetin ana sorumlusu maalesef Sizsiniz ve Sizin atadığınız danışmanlar, yetkililer, siyasiler. Efendim Kendi kendinize çok büyük zarar verdiniz, Hala da veriyorsunuz.Niye?

26. Ben size yönelik tüm Umut ve güvenimi kaybettim efendim. Gerekli değişiklikleri yapacağınıza zerre kadar ihtimal vermiyorum. Yeni getireceğiniz isimler eski isimlerden daha çok tepki çekecektir. Maalesef yine aynı sert üslübunuzu devam ettireceğinizi tahmin ediyorum.

27.Avukat ordunuz Muhtemelen bu yazdıklarım içinde dava açacaktır.Belki savcılık cumhurbaşkanına hakaretten doğrudan soruşturma açar. Zaten gak diyene dava açılıyor guk diyen gözaltına alınıyor.Canınız sagolsun Efendim Ne diyeyim.Selametle Cumhurbaşkanım, sıhhat ve afiyet dilerim

Ömer Turan'ın 23 Haziran seçimlerinin netleşmesinden sonra sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamalar:

1. Sayın Cumhurbaşkanım, 2001'den itibaren karşılıksız sizi ölümüne destekleyen ve bu ugurda bedel ödeyen ben Ömer Turan, Sizin ile olan gönül bağıma son veriyorum. Türk devletinin başkanı olmanız hasebiyle size saygıda zerre kusur etmem. Ama Efendim siyaseten artık karşınızdayım

2. Sayın Cumhurbaşkanım ben sizin tabanın beklediği köklü değişikliği yapacağınıza Hiç ihtimal vermiyorum. Muhtemelen mesajı aldık diye bir açıklama yaparsınız, kısmi birkaç değişiklik de yaparsınız Ama tabanın beklediği o köklü değişikliği yapacağınızı asla tahmin etmiyorum.

3. Cumhurbaşkanımız Bu seçimden sonra değişiklik yapacak diye son 5 senedir ölümüne Size destek verdik. Siz her defasında bizi şaşırttınız.Bırakın partide köklü değişiklik yapmayı tabanın tepkisi çeken isimleri en önemli noktalara getirdiniz.Şimdi de muhtemelen öyle yapacaksınız

4. Sayın cumhurbaşkanım Şimdiye kadar hep Cumhurbaşkanımızın etrafı sarılmış, onu yanlış yönlendiriyorlar diye hiçbir hatayı size konduramadık. Oysa cumhurbaşkanı ve Genel Başkan olmanız hasebiyle sorumluluk makamında Sizler vardınız, tek yetkili sizdiniz. Aslında Hata sizindi.

5. Sayın Cumhurbaşkanım AK Parti ve Ak Parti'deki birçok isim size zarar veriyor, Efendim, AK Parti ve bazı Ak partililer için kendi isminizi tartışmaya açtırmayın diye adeta size yalvardik. Efendim, Siz tabanı değil AK Parti'yi ve o tartısmalı Ak partilileri tercih ettiniz.

6. Sayın Cumhurbaşkanım Şu aşamada "Reis ölümüne yanındayız, Seni asla yalnız bırakmayacağız, Öl de ölelim" diyenler size ve AK partiye iyilik değil kötülük yapıyor. Şu aşamada böyle bir söylem kızgın olan demiri daha da kızdırır ve sizi dar ideolojik alana hapseder.

7. Sayın Cumhurbaşkanım damadınız Berat beyi Maliye Bakanı yapmanız bırakın muhalifleri, sizi ölümüne sevenlerin bile çok büyük bölümünün çok rahatsız etti. Ama farklı sebeplerden dolayı hiç kimse bunu dile getiremiyor. Tepkili olmasına rağmen herkes susuyor

8. Sayın cumhurbaşkanım, hiçbir kararınız ve söylemeniz sorgulanmıyor, bunu sorgulayanlar anında Hain ilan ediliyor. Eğer siz yapmışsınız her Yaptığınız doğru olarak görülüyor ve ona göre konumlama yapılıyor. Bu ise hataların yaygınlaşmasına ve derinleşmesine neden oluyor.

9. Sayın Cumhurbaşkanım, uluslararası konjektür ve ülkenin içinde bulunduğu durum Türk devletinin bekası açısından sizi siyaseten desteklememizi elzem kılıyordu. Maruz kaldığımız haksızlıklar ve siyasi hatalarınıza rağmen bir sene önceye kadar sizi ölümüne destekledik. Ama

10. Sayın cumhurbaşkanım, Uluslararası konjektör,ülkenin içinde bulunduğu durum ve kutuplaşma tehlikesini göz önünde bulundurduğumuzda, sizi siyasetten desteklemenin artık Türk devletinin faydasına olmayacağı kanaatine vardım ve sizi siyasetten desteklememe kararı aldım.

11. Sayın Cumhurbaşkanım din nasihattır, en büyük Nasihatta devlet büyüklerine yapılan nasihattir. Ama siz size gerçek anlamda nasihat yapacak, sizi uyaracak alimleri değil de sizi bol bol öven sözde din adamlarına rağbet ettiniz. Onlar ise sizi uyarmadı sizi Sadece övdü.

12. Sayın Cumhurbaşkanım, Hz Ömer devrinde cahil bir kadın Müslümanların halifesi Hz Ömer'i hem de hutbedeyken yüzüne karşı sert bir şekilde uyardı. Gördüğünde şeytanın bile korkarak yolunu değiştireceği Hz Ömer adeta uysal bir kediye döndü ve cemate "kadın doğru söylüyor" dedi.

13. Efendim sizin etrafınızda topladığınız yetkili Danışman siyasetçiler öyle bir hava oluşturdu ki, biz bırakın o cahil kadının Hz Ömer'i uyarması gibi sizi uyarmayı, biz size, gözünüzün üstünde kaşınız var diyemiyoruz. Cevval Avukatlarınız 500 tane dava açıyor efendim.

14. Mahallede öyle bir hava oluşturuldu ki mahallenin aydın dediğimiz adamları bile trole dönüştü, Amigoya dönüştü. Bu süreçte Mahalle son 50 yıldaki tüm yetiştirdiklerini kaybetti. Bu da bizim gazetecimiz, aydınımız diyebileceğimiz kişi sayısı Bir elin parmağını geçmiyor.

15. Bu mahallede size Tüm bunları Söyleyebilecek tek bir kişi var, o da mahallenin deli, meczup dedigi Ömer Turan. Hani önceden "Allah'ım benim ömrümden al Reisin ömrüne ver" diyen Ömer Turan. Hani her gün kapısında polisle uyanan, karakol ve adliyelerden çıkamayan Ömer Turan.

16. Sayın Cumhurbaşkanım Eskiden alimler Sultanları ziyaret etmez, onların Saraylarına kesinlikle gitmezlerdi. Şimdi Kendini alim diyenler ama bana göre Alim ile uzaktan yakından alakası olmayanlar Sizle bir resim çektire bilmek için ne yapacağını bilemiyor.

17. Alim-Sultan iliskisi konusunda en güzel örnek mezhep imamımız imam-i Azam Ebu Hanifedir. Efendim sizi öven değil size doğruları gösteren korkmadan sizi uyaran gerçek alimlerin kapısına gidin. Onlar sizin Sarayı'nıza gelmesin Siz onların fakir hanelerine gidin.

18.Efendim gerçek bir Alime gitseydiniz, O gerçek Alim size "ailenizi Devlet işlerinize karıştırmayınız, damadınızı bakan yapmayınız,sizi eleştiren insanlara hoşgörülü olunuz,kızgın demiri soğutunuz,Partizanlıktan uzak durunuz, işi ehline veriniz" şeklinde tavsiyelerde bulunurdu

19. Efendim Parti beni dinlemiyor dediniz Sizi hem Cumhurbaşkanı hem Parti'nin Genel Başkanı yaptık.Cumhurbaşkanıyım ama yetkilerim yok kısıtlı dediniz sizin için sistem değiştirdik sizi Başkan yaptık.Ama siz hala ne parti içinde ne de Beştepe'de gerekli değişiklikleri yapmadınız

20. Sayın Cumhurbaşkanım, ülkede ve AK Parti'de tek ve tam yetkili olmanız hasebiyle ve önünüzde hiçbir engelin olmaması hasebiyle, sadece başarının değil hatalarında ana sorumlusu Sizsiniz. Etrafınız sizi yanlış yönlendiriyorsa, hatalı yine Sizsiniz Çünkü etrafınızı siz atadınız