Elon Musk'tan yeni açıklama: 'İnsanlık yok olacak!'

Elon Musk, katıldığı bir programda insanlık ve Mars hakkında ilginç yorumlarda bulundu.

Elon Musk'tan yeni açıklama: 'İnsanlık yok olacak!'
Elon Musk'ın neredeyse her açıklaması bir gündem konusu. Yeni katıldığı bir programda insanlık ve Mars hakkında ilginç yorumlarda bulundu.
 
Katıldığı programlarda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Musk, yeni yaptığı bir açıklamada insanlığın hemen Mars'a gitmezse yok olma riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Bir süredir benzer açıklamalarla dikkat çeken Musk, daha önce de Bitcoin hakkında yaptığı açıklama sebebiyle gündemde yerini korumuştu.
 
Musk, insalık neslinin tükenmesini istemiyorsa Mars'a bir an önce gidip koloni kurmamız gerek diyor. Mars'a gitme hırsını bir kez daha kanıtlayan ünlü iş insanı, neslimizin tükenmeden önce 'Mars'ı keşfetmemiz' gerektiğine vurgu yapıyor.
 
Ünlü milyarder aynı zamanda sadece bu sözleri sarf etmiyor. Aynı zamanda gelecek yıllarda Ay'da üs kurmanın insanlığın atacağı en mantıklı adım olacağının altını çiziyor. Mars'ta koloni kurma fikrine her zaman sıcak bakan ve konu hakkında çalışmalar yürüten Musk, Mars'ta şehir kurmanın önemli bir adım olduğunu ve hedefinin tam da bu olduğunu söylüyor.
 
Mars hayalini her seferinde tekrarlayan Musk, bu kapsamda NASA ile bir iş birliğine de gitmişti. SpaceX şirketiyle Mars görevleri adına NASA ile anlaşma imzalayan Musk, 3 milyar dolarlık anlaşmayı 2024 yılına kadar nihayete erdirmeyi düşünüyor. Uzay turizmi için de önemli bir aşama olacağı bilinen Starship roketi, bu ay başında Mars'a ulaşmıştı.
 
Mars kolonisi için hedef tarih ise 2050 oluyor. Kızıl Gezengen'in hemen keşfedilmesi gerektiğini söyleyen Elon Musk, şu an bu meseleyi ciddiye almazsak ağır sonuçlarla karşılaşacağımızı söylüyor. İnsanlı Mars görevi için de kollarını sıvayan ünlü iş insanı, 2024 ve 2026 yıllarını işaret ediyor.
 
Mars'ın insanların yaşayabileceği gibi bir şekilde düzenlenmesi için bu kadar çabaladığını söyleyen Elon Musk, çalışmalarını oldukça hızlandırdığını ve planlarının yıllar içinde daha iyi şekilleneceğini vurguluyor.