Emine Şenyaşar hakkında dava açıldı

Seçim çalışmaları sırasında; AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve korumaları ile eşi ve oğulları arasında çıkan tartışmada iki oğlu öldürülen, eşi de hastanede linç edilen Emine Şenyaşar hakkında, “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Emine Şenyaşar hakkında dava açıldı

Urfa 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Emine Şenyaşar'ın geçen aylarda adalet nöbeti sırasında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a dair sarf ettiği sözlerin "hakaret" içerdiği öne sürüldü.

Emine Şenyaşar hakkında, 9 Mart 2021’den beri tuttuğu adalet nöbeti boyunca 14 soruşturma açılmış durumda.

2018 genel seçimlerinde Urfa’nın Suruç içesinde yaşanan olayda hayatını kaybeden Şenyaşarlar’dan baba Esved Şenyaşar Suruç Devlet Hastanesi’nde linç edilerek öldürülmüştü.

Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar linç olayı nedeniyle ayrı bir dava daha açılması gerektiği talebiyle “adalet nöbeti” tutuyor; ancak savcılık Şenyaşar ailesinin bu talebini henüz dikkate almış değil.

Savcılıkla görüşme talebinin gerçekleşmediği bir günde Emine Şenyaşar'ın tepki göstermesi üzerine hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunun ardından Emine Şenyaşar hakkında “hakaret” suçlamasıyla iddianame hazırlandı.