ENKS: “Kürt birliği Suriye muhalefetini güçlendirecektir”

ENKS: “Kürt birliği Suriye muhalefetini güçlendirecektir”

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Kurulu Üyesi Faysal Yusuf, Kürt birliğinin sağlanmasının Suriye krizinin çözümünde muhalefeti güçlendireceğini söyledi.

K24 yayınına konuk olan ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Faysal Yusuf, Demokratik Birlik Partisi’yle (PYD) görüşmeleri sonuçlandırmakta kararlı olduklarını belirterek, görüşmelerde ikinci aşamaya geçilmesi için hazırlık yaptıklarını ifade etti.

ENKS’nin 2014 Duhok Anlaşması’nın temel alınacağı bir anlaşma sağlamak istediğini belirten Faysal Yusuf, gerçek bir ortaklık için bunun şart olduğunu vurguladı.

Kürt birliğinin sağlanması çalışmalarına yönelik eleştirilere değinen ENKS’li yetkili “Demokratik, merkezi ve tüm ulusların haklarının garantiye alınacağı bir Suriye için çalışıyoruz. ENKS, Suriye muhalefetinin temel parçalarından biridir ve Suriye krizinin siyasi yollarla çözümünden yanadır” dedi.

Kürt birliğinin sağlanmasının Suriye krizinin çözümünde etkili olacağını belirten Yusuf, “Kürt birliğinin sağlanmasıyla Kürtlerin Suriye’nin siyasi sürecindeki varlığı güçlenecektir. ENKS zaten Suriye muhalefetinin içinde yer alıyor. Birliğin sağlanması Suriye krizinin çözümünde muhalefeti güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.