ENKS'ten Özerk Yönetim'in 'ulusal birlik' çağrısına yanıt

ENKS'ten Özerk Yönetim'in 'ulusal birlik' çağrısına yanıt

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Rojava’da Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı Özerk Yönetim’in “ulusal birlik” çağrısıyla ilgili atılacak adımları olumlu karşılayacaklarını bildirdi.

ENKS, Özerk Yönetim’in “ulusal birlik” çağrısı ve ENKS’nin Rojava’daki siyasi faaliyetlerinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ENKS tarafından yapılan açıklamada, PYD’ye bağlı Özerk Yönetim’in “ulusal birlik” ile ilgili atacağı adımların olumlu karşılanacağı belirtildi.

Açıklamada, “ENKS, Kürt ulusal birliğiyle ilgili açıklamaları ciddiye almaktadır. Bu süreçte bir anlaşma sağlanırsa bu, Suriye’de Kürt halkının yararına hizmet eder. Ayrıca bu anlaşma, Suriye krizinde Kürt sorununun uluslararası boyutta çözümüne de katkı sunar” denildi.

ENKS, söz konusu çabaları ciddiye aldıklarını bildirerek, bunun amacının Kürtlerin haklarının korunması olması gerektiğinin altını çizdi.

Uluslararası devletlerin garantörlüğünün önemine ve Suriye muhalefetine dikkat çekilen açıklamada, ENKS’nin Kürtlerin haklarının korunması, barışın ve istikrarın sağlanması konusunda adım atacağı da ifade edildi.

Öte yandan, ENKS’li tutukluların serbest bırakılması konusunda da bir komitenin oluşturulacağı ifade edildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin “ulusal birlik” çalışmaları kapsamındaki girişimleriyle Özerk Yönetim, ENKS’nin Rojava’daki siyasi faaliyetlerinin önündeki tüm engellerin kaldırıldığını ve soruşturma dosyalarının iptal edildiğini duyurmuştu.