Erbil Havalimanı'na drone saldırısı

Başkent Erbil’de Uluslararası Erbil Havalimanı’na yönelik düzenlenmek istenen drone saldırısı engellendi. Drone havada patlatıldı.

Erbil Havalimanı'na drone saldırısı
Foto:Rudaw

Kürdistan Bölgesi Hükümeti konuya dair yaptığı açıklama, dronun Uluslararası Koalisyon tarafından düşürüldüğünü bildirdi.

ABD üssünü hefefleyen dronun Behirke nahiyesinin Aşokani köyünde düşürüldüğü kaydedildi.

Söz konusu drone saldırısında herhangi bir hasarın meydana gelmediği belirtildi.

Irak İslami Direniş Grubu adlı grup söz konusu drone saldırısını düzenlediğini duyurdu.

18 Ekim'den beri 100 saldırı gerçekleşti

7 Ekim’de İsrail ile Hamas savaşının başlamasıyla Irak'taki İran destekli Şii gruplar 18 Ekim’de “Irak İslami Direniş” olarak bir çatı altında birleşerek Irak, Suriye, Kürdistan Bölgesi ve Rojava'daki ABD ve Koalisyona ait üslerine yönelik 100'den fazla saldırı düzenlendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, bir basın toplantısında Rûdaw muhabirine yaptığı açıklamada, Irak hükümetinin bu saldırıları durdurmaması halinde ABD'nin askerleri ve çalışanlarını korumak için bu saldırılara tereddütsüz karşılık vereceğini söyledi.

Miller'in bu açıklaması ABD'nin Bağdat büyükeleçiliğine yapılan saldırı ardından geldi.

Pentagon'a göre, 17 Ekim 2023'ten bu yana İran'a yakın silahlı gruplar, Irak ve Suriye'deki ABD kuvvetlerine 102 saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 66 ABD askeri hafif şekilde yaralandı. Tedavi gören askerlerin kısa sürede görevlerine döndükleri kaydedildi.