Erbil, koalisyondan uçak ve helikopter talep etti

Peşmerge Bakanlığı yetkilileri, koalisyon güçlerinden, Peşmerge’ye bağlı hava güçleri oluşturulması için destek istedi.

Erbil, koalisyondan uçak ve helikopter talep etti

Peşmerge Bakanlığı yetkilileri,  ABD ve Kanada’nın kısa bir süre içerisinde Peşmerge’ye yardım edeceğini belirtti. Kürdistan Bölgesi hükümetinin, koalisyon güçlerinden,  hava güçleri oluşturulması için destek istediği bildirildi.

BasNews’e konuşan Peşmerge Bakanlığı Enfermasyon Bürosu Sorumlusu Hejmar Omer, Kanada ile Kürdistan Bölgesi arasında imzalanan askeri protokol gereği,  bir Peşmerge taburunun Kanada tarafından donatılacağını söyledi. 

Hejmar Omer, ABD hükümetinin,  Kürdistan Bölgesi’ne askeri harcamalarda kullanmak üzere 2oo milyon dolar vereceğini kaydetti. Hejmar Omer söz konusu paranın geçtiğimiz yıl Irak’a verilen 2 milyar 700 milyon dolarlık bütçeden verileceğini kaydetti.

Koalisyon güçleri ile Peşmerge Bakanlığı’ndan oluşan ortak bir komisyonun,  Peşmerge Güçleri’ni yeniden yapılandıracağını belirten Peşmerge Bakanlığı Enfermasyon Bürosu Sorumlusu Hejmar Omer, ‘‘Ortak komisyon geçtiğimiz dönemde birçok toplantı gerçekleştirdi. En son Bakanlar Kurulu ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Kürdistan Bölgesi hükümeti, koalisyon güçlerinden,  Peşmerge’ye bağlı hava güçleri oluşturulması için destek istedi. Koalisyondan uçak ve helikopter talep ettik’’ dedi.