Süleymaniye'de ‘PKK’nin terör listesinden çıkarılması’ için kampanya başlatıldı

PKK’nin Avrupa’nın “Terör Örgütleri Listesi”nden çıkarılması için başlatılan kampanyada konuşan siyasetçi Muhammed Emin Pencwini, “PKK’nin bu isteden çıkarılması doğrudan Kürt sorununu etkileyecek ve yeni kapılar açacaktır” dedi.

Süleymaniye'de ‘PKK’nin terör listesinden çıkarılması’ için kampanya başlatıldı

Süleymaniye’de, Abdullah Öcalan’a Özgülük İnisiyatifi öncülüğünde “PKK’nin Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin terör listesinden çıkarılması için imza kampanyası başlatıldı.

Xak Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Muhammed Emin Pencwini, “AB ve ABD’nin bu haksız, siyasi ve hukuksuz kararı Kuzey Kürdistan’da Kürt davasının boynuna asılmış bir bağ gibidir. Her bir faaliyet yürütüldüğünde PKK’liler hukuksuzca yargılanıyor ve haklarında haksız kararlar alınıyor” dedi.

Avrupa ve diğer ülkelerde de böyle bir kampanya başlatıldığını hatırlatan Pencwini, “PKK’nin terör örgütü listesinden çıkarılması Kürt davasının dünya genelinde bu listeden çıkarılması anlamına geliyor. PKK’nin bu listeden çıkarılması doğrudan Kürt sorununu etkileyecek ve  yeni siyasi kapılar açacaktır hem Kuzey Kürdistan’da hem de Avrupa’da” ifadelerini kullandı.  

PKK’nin AB ve ABD’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması amacıyla 13 Aralıkta Avrupa’nın değişik ülkelerinde imza kampanyası başlatılmıştı.