Newroz’da nehirde kaybolan 3 gençten birinin cesedi bulundu

Süleymaniye’nin Mawat kasabasında Newroz için pikniğe giden ve nehirde kaybolan 3 gençten birinin cesedine ulaşıldı. Bulunan cesedin Helkewt Nuri’ye ait olduğu açıklandı.

Newroz’da nehirde kaybolan 3 gençten birinin cesedi bulundu

Newroz’da (21 Mart) Mawat kasabasına bağlı Bersimaq köyü yakınlarındaki Sersul piknik alanına giden Süleymaniye nüfusuna kayıtlı Kosar Newzad (22), Derun Rauf (27) ve Erbil nüfusuna kayıtlı Helkewt Nuri (30) isimli gençlerden haber alınamamış, bunun üzerine gençleri arama çalışmaları başlamıştı.

Rûdaw’a konuşan Mawat Kaymakamı Kamuran Hasan, Helkewt Nuri’nin cenazesinin ilçeden geçen Kaşan nehrinde bulunduğunu bildirdi.

Hasan, cesedi nehirden çıkarmaya çalıştıklarını fakat nehrin derinlik ve debi yüksekliği nedeniyle zorlandıklarını aktardı ve bir uçağa ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Erbil nüfusuna kayıtlı Helkewt Nuri, Bersimaq köyünde yaşayan kız kardeşinin evine ziyarete gittiği öğrenilmişti.

Nehirde kaybolan gençler

Helkewt'in damadı Ali Osman ise "İlk önce Hewlkewt'in suya düştüğü, Kosar ve Derun'un ise onu kurtarmak için suya girdiği tahmin ediliyor. Kayınpederim bundan önce de iki oğlunu kaybetmişti. şimdi çok kötü durumda. Ailesi burada ve çaresiz bekliyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

21 Mart’ta Rûdaw’a konuşan gençlerin akrabalarından Kawa Abdurrahman, “Fotoğraf çekmek için buraya gelmişlerdi. İçlerinden birinin suya düştüğü, diğer ikisinin de onu kurtarmak için suya girdiği söyleniyor. Üçü de kayıp. Sivil savunma ekipleri, anti-terör timleri drone’larla aramaya başladı” demişti.

Gençlerin telefonunda son olarak nehir üzerindeki asma köprünün yanında fotoğraf çektikleri görülmüştü. (Kaynak:Rudaw)