Ezidi Miri'nden Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına kınama

Dünya Ezidiler Miri ve Ezidi Ruhani Meclisi Başkanı Mir Hazım Tahsin Beg, Iraklı asıllı bir kişinin İsveç’te Kur’an-ı Kerim’i yakmasını Müslümanların duygularına "hakaret" olarak niteleyerek kınadı. Ezidi Miri “Bu taciz eyleminin dinle alakası yoktur, hiçbir din ve inancın görüşlerini yansıtmamaktadır" dedi.

Ezidi Miri'nden Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına kınama

Iraklı İsveç vatandaşı 37 yaşındaki Salwan Momika, Kurban Bayramının ilk günü olan 28 Haziran’da polis koruması eşliğinde üzerine domuz pastırması koyduğu Kur'an-ı Kerim'i yakmasının yankıları sürüyor.

Müslümanlar arasında ve dünyanın birçok yerinde tepkilere yol açan olay, birçok İslam ülkesinde protesto edildi ve kınandı.

Kur’an’ın yakılmasına bir tepki de Ezidi Kürtlerinin en üst ruhani liderinden geldi. Ezidi Miri ve Ezidi Ruhani Meclisi Başkanı Mir Hazım Tahsin Beg "İsveç oturumlu Iraklı Selwan Momika isimli bir kişinin kutsal Kuran-ı Kerim’i yakarak gerçekleştirdiği sorumsuzca eylemi kınıyoruz. Bu taciz eyleminin dinle alakası yoktur, hiçbir din ve inancın görüşlerini yansıtmamaktadır" dedi.

Ezidi Miri sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Kur'an-ı Kerim'in toplum içinde yakılması iki milyardan fazla insanın duygularını incitmiş, aynı zamanda özgürlüklere müdahale edilmiş, sorunlara neden olmuş ve insanlar arasında nefreti körüklemiştir."

Mir Hazım Tahsin Beg, “Din ve inanç özgürlüğünü hedef alan her türlü nefret söylemini reddediyor, barış içinde bir arada yaşamayı ve kardeşliği ihlal eden, toplumsal birliktelik değerlerini baltalayan eylemleri kınıyoruz" dedi.