Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı: PKK'liler, Zerevani güçlerine füzelerle saldırdı

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, PKK’lilerin bugün Zerevan güçlerine füzelerle saldırı düzenlediğini duyurdu.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı: PKK'liler, Zerevani güçlerine füzelerle saldırdı

Bakanlıktan yapılan “PKK’nin çarpıtma ve provokatif girişimleri hakkında aydınlatma” başlığı ile yapılan açıklamada PKK medyasının Duhok’un Amedi ilçesinde güya Peşmerge Güçlerinin kendilerine saldırı düzenlediğine dair haberler yayınladığı belirtildi.

Bakanlığın konuya dair bu akşam yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Buradan Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına ve tüm dünyadaki Kürtlere duyurmak isteriz ki bugün PKK savaşçıları, Türkiye’nin onlarca kilometre uzaklıktaki Amedi bölgesinde, Kürdistan Bölgesi’nin resmi ve anayasal kurumlarına saygı duymadan, Peşmerge Zerevani güçlerinin kontrol noktasına geçmiş, ardından aynı noktaya füze ile saldırıda bulunmuştur. Zerevani güçleri de kendilerini savunmuştur.

PKK’nin bu girişimi, bölgenin huzuru ve güvenliğini yok etmeye yönelik saldırı ve eylemlerden biridir ve Kürdistan Bölgesi’ne karşı uluslararası komplonun bir parçası olmuşlardır.

Kürdistan Bölgesi, bölgesel sorunların çözümü için bir arena olamaz ve biz her zaman için sorunların çözümü, barış ve huzurun sağlanması adına tüm çabaları destekleyeceğiz.

Öte yandan güçlerimizin kendilerini koruma hakkı saklıdır ve Kürdistan Bölgesi’ni hedefleyen her bir girişime şiddetle karşıyız.”