MİT'in Süleymaniye'deki operasyonunda 2 PKK'li hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı, Süleymaniye’nin Şarbajêr ilçesinde gerçekleştirilen bombardımanda hayatını kaybeden PKK üyesi Mahiye Açık ile Roha Raci’nin MİT operasyonunda öldürüldüklerini yazdı.

MİT'in Süleymaniye'deki operasyonunda 2 PKK'li hayatını kaybetti

19 Haziran 2021 tarihinde Süleymaniye’nin Şarbajêr ilçesine bağlı Asos köyünde Türk Sülahlı Kuvvetleri’ne ait (TSK) ait savaş uçaklarının gerçekleştirdiği bombardımanda 2 PKK’li yaşamını yitirmişti.

AA’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, PKK üyeleri “Ada İmralı” kod adlı Mahiye Açık ve “Ekin Rojava” kod adlı Roha Raci, MİT’in gerçekleştirdiği operasyonda öldürüldü.

Haberde, “örgütün liderlerinin Kandil, Gara ve Metina gibi çatışma bölgelerinden çıkarılması amacıyla güvenli yollar ve barınma noktaları bulmak için yürüttüğü faaliyetlerin takibe alındığı” ifade edilerek, sözkonusu operasyonun üst düzey örgüt yöneticilerinin operasyon bölgelerinden çıkarılmasının önlenmesi amacıyla düzenlendiği aktarıldı.

Haberde Mahiye Açık’ın 2014’te, Roha Raci’nin de 2015’teörgüte katıldığı kaydedildi.

PJAK’tan açıklama

PKK’nin Rojhılat kanadı Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) önceki gün yaptığı açıklamada, Asos köyünde hayatını kaybeden Mahiye Açık ve Roha Raci’nin Rojhılat Savunma Birlikleri (YRK) üyesi olduğu ifade edilmişti.

Açıklamada, “Ada İmralı” kod adlı Van doğumlu Mahiye Açık ile “Ekin Rojava” kod adlı Haseki doğumlu Roha Racî’nin görev sırasında hedef alındığı belirtilmişti.