Erbil ve Süleymaniye havalimanlarından seferler yeniden başladı

Kürdistan Bölgesi Ulaştırma ve İletişim Bakanı Ano Cewher, birkaç saat askıya alınan Erbil ve Süleymaniye havalimanlarındaki uçuşların yeniden başladığını duyurdu.

Erbil ve Süleymaniye havalimanlarından seferler yeniden başladı

Bugün akşam saatlerinde Erbil ve Süleymaniye havalimanlarından uçuşlar Irak Sivil Havacılık Otoritesi'nin talimatıyla birkaç saat askıya aldı.

Irak Parlamentosu Ulaştırma ve İletişim Komisyonu üyesi Karwan Yarweys, Irak Sivil Havacılık Otoritesi ve Irak Havacılık Turizmi Kurulu Başkanı ile görüştüğünü bildirdi.

Yarweys, “Uçuşların askıya alınmasının nedeni, Kürdistan hava sahasında insansız hava araçlarının varlığı ve uçuşların güvenliğine ilişkin belirsizliğe bağlandı. Uçuşlar yakında normale dönecek” dedi.

Ardından bir açıklama yapan Kürdistan Bölgesi Ulaştırma ve İletişim Bakanı Ano Cewher Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına uçuşların yeniden başladığını bildirdi.

Cewher, hem Erbil hem de Süleymaniye havalimanlarında uçuşları ertelenenlerin bu aksaklığı gidermek için uçuşlarını düzenleyen şirketlerle iletişime geçebileceklerini söyledi.