Neçirvan Barzani ile İngiltere Büyükelçisi Kürdistan seçimlerini görüştü

BaşkanNeçirvan Barzani İngilterenin Bağdat Büyükeçisi Stephen Hitchen ile Erbil-Bağdat ilişkileri ve Kürdistan Parlamento seçimlerini değerlendirdi.

Neçirvan Barzani ile İngiltere Büyükelçisi Kürdistan seçimlerini görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani Erbil’de İngiltere'nin Bağdat Büyükeçisi Stephen Hitchen’i kabul etti.

Görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesinde son durum, Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan Parlamentosu seçimleri, bölgedeki son gelişmeler ve Gazze’deki savaşın sonuçlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığının açıklamasına göre iki taraf, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde barış ve istikrarın korunmasının önemi üzerinde mutabık kaldı ve Irak'ın bölgedeki çatışmalara müdahil olmaması gerektiğini vurguladı.  

İngiltere'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin geliştirilmesi toplantıda gündeme gelen diğer konular arasında yer aldı.

22 Şubat’ta Irak  Yüksek Federal Mahkeme, Kürdistan Parlamento Seçim Yasası'nın bazı maddelerinin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle, Kürdistan Parlamentosu'ndaki bileşenlere ait 11 sandalyenin iptalini kararlaştırdı. Sandalyelerin beşi Hristiyanlara, beşi Türkmenlere, biri de Ermenilere aitti.

Mahkeme, ayrıca tek seçim bölgesi olan Kürdistan Bölgesi’nin en az dört seçim bölgesine ayırdı. Ve sandalyeleri vilayetlere bölüştürdü. Karar göre;  Süleymaniye 39, Erbil 35 , Duhok 24 ve Halepçe 2 milletvekili çıkarabilecek.