Kubad Talabani: Geçmişteki kardeş kavgası ve çekişmelerin bedelini ödüyoruz

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, PKK’nin Amedi’de Peşmergeye saldısının üzücü ve tüm yurtsever Kürtler için endişe verici bir olay olduğunu belirterek, “Şimdi tüm taraflar büyük bir sorumlulukla karşı karşıya, tüm çabamız çözüme dönük olmalı, kaosa değil” dedi.

Kubad Talabani: Geçmişteki kardeş kavgası ve çekişmelerin bedelini ödüyoruz

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Kubad Talabani, Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında PKK’liler tarafından 5 Peşmergenin şehit edildiği, 7 Peşmergenin de yaralandığı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Talabani, “Metina Dağı’ndaki üzücü olay her bir samimi, yurtsever Kürt için endişe ve kaygıvericiydi” ifadelerini kullandı.  

Talabani, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Halkımız geçmişte Kürt taraflar arasındaki çatışmadan dolayı çok acı ve üzüntü yaşadı. Bu nedenle bahtsız halkımızın daha fazla hüzne ve endişeye maruz kalması doğru değildir. Durum, tüm taraflardan söz, pratik ve tavırlarımızda daha sorumlu davranmayı, bu koşullarda her zamankinden daha fazla birlik olup ince düşünmeyi ve itidal içinde olmayı bekler ki Kürdistan Bölgesi ve bir bütünen Kürt halkı var olan tehlikelerden korunmuş olsun.  

Geçmişteki çekişme ve çelişkilerin ürünü milletimiz için sadece başarısızlık ve hayal kırıklığı olmuştur. Şimdiye kadar da geçmişteki kardeş kavgası ve çekişmelerin bedelini ödüyoruz. Bu süreçte de geçmişin ölümcül hatalarına devam edersek, şüphesiz sonuç tüm Kürtler için daha büyük bir başarısızlık ve hüsran olur.

Bu nedenle şimdi hepimiz büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız ve durumu karmaşıklaştırmak için değil çözmek için çalışmalıyız. Sorunları akıllı, ilgili, Kürdi ve sorumlulukla çözelim.”

Kubad Talabani, açıklamasının devamında, şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.