Bakanlık duyurdu: Urfa merkezli 'Gülbaharlar' organize suç örgütü çökertildi

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Urfa'da Gülbaharlar olarak bilinen organize suç örgütü çökertildiğini 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-48" operasyonlarında Celal Gülbahar dahil 16 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakanlık duyurdu: Urfa merkezli 'Gülbaharlar' organize suç örgütü çökertildi

Urfa merkezli, Mersin, Ardahan ve İstanbul olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "KAFES-48" operasyonlarında "Gülbaharlar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda örgüttün başı olduğu belirtilen Celal Gülbahar'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli yakalandı.

"Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız"

Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada; "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini tek tek çökertip kafese koyacağız.

Suç dosyaları epey kabarık

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu 4 ilde Kafes-48 operasyonları düzenlendi. "Gülbaharlar" olarak bilinen Organize Suç Örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle, Nitelikli Yağma, Silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.

Evlerden neler çıktı neler

Operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre; 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ile çok sayıda fişek, çek ve senete el konuldu. Operasyonlar devam ediyor. Operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizlerle."