Şırnak’ta 'koruculara' yönelik saldırıda yeni gelişme

PKK medyası, Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralandığı saldırının “misilleme” amacıyla yapılmış olabileceğini aktardı. Saldırının köyde değil İdil ile Cizre yolu üzerinde bir araca yapıldığı da belirtildi.

Şırnak’ta 'koruculara' yönelik saldırıda yeni gelişme

Anadolu Ajansı bu sabah, İdil’in Aşağı Yavşan (Zergûza Banê) köyünde 2 eve, gece saatlerinde silahlı kişilerce saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Saldırıda, Hasan Y ile Abdullah Erçel (23) ve Eşref Erçel (49) ağır yaralandı.

Askeri helikopterle Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Hasan Y hayatını kaybederken, diğer 2 kişinin yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü aktarıldı.

Araca saldırı düzenlendi

Öte yandan ANF’nin Almanca sayfası, saldırının dün gece Cizre ile İdil arasındaki köy yolunda “güvenlik korucularını taşıyan” bir araca yönelik gerçekleştiğini yazdı.

Haberde olayın Mart ayı sonunda PKK üyesi Selim Adıyaman’ın (Harun Elbak) güvenlik korucuları tarafından yakalandığı köyün yakınında gerçekleştiğine dikkat çekildi.

HPG’den şu ana kadar bir açıklama yapılmadığı hatırlatılan haberde bunun “bir misilleme saldırısı olabileceği” belirtildi.

Haberde ayrıca Zerguza Banê köyünde sokağa çıkma yasağı ve giriş çıkış yasağı getirildiği öne sürüldü.

Bakanlık açıklamıştı

Türkiye İçişleri Bakanlığı 27 Mart’ta yaptığı açıklamada, Şırnak’ın İdil ilçesi Yavşan bölgesinde düzenlenen operasyonda, PKK’li “Harun Elbak” kod adlı Selim Adıyaman’ın "korucular tarafından yakalandığı” belirtilmişti.

Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerin ardından HPG “intikam” tehdidinde bulunmuştu.

Selim Adıyaman, jandarmadaki sorgunun ardından mahkemeye çıkarılmış ve ardından tutuklanarak Şırnak yüksek güvenlikli cezaevine gönderilmişti.

Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldığı bildirildi. /Rudaw