HDP’nin Meclis’e soktuğu sol partiler Dersim’de DEM’e karşı ittifak yaptı

HDP'yle ittifak sonucunda Meclis'e giren TİP ve EMEP, Dersim'de yerel seçimler için mevcut Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun mensubu olduğu Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) oluşumlarıyla birlikte ittifak açıkladı: DEM Partili siyasetçilerden ittifaka tepki var.

HDP’nin Meclis’e soktuğu sol partiler Dersim’de DEM’e karşı ittifak yaptı

Dersim’de TİP, EMEP, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC), 31 Mart yerel seçimleri için ittifak kararı aldıklarını açıkladı.

Sakık: “Kürtler sırf devrimci dayanışma adına Gaziantep’te vekillik hakkını EMEP’e verdi”

DEM Parti milletvekili Sırrı Sakık, kurulan ittifaka tepki gösterdi. Sakık, Twitter hesabından şunları yazdı:

“Devletin tüm imkanlarına, gücüne, kayyum politikalarına ve yeni ittifaklara rağmen Dersim’i ve daha bir çok yeri halkımızın desteğiyle kazanacağız!

Ama Kürtler sırf devrimci dayanışma adına Gaziantep’te vekillik hakkını EMEP’e verdi. Kanımız ve canımızla kazandığımız mevzilerdir oralar. Devrimci dayanışma hukuku gereği çok zaman mücadele birliği sağlandı.

Seçilir seçilmez DEM’den ayrılıp kendi yollarına devam ettiler. Şimdi de gelinen nokta daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?”

“Bunlarda vefa yok”

Sur’un eski belediye başkanı DEM Partili Abdullah Demirbaş da Twitter hesabından DEM Parti karşısında kurulan ittifaka tepki gösterdi:

“EMEP, DEM kazanmasın diye ittifaklara giriyor. Biz ise onlar milletvekili kazansın dedik. Türk solcularının sonu budur. Onlar da diyor ‘Devletimize hizmet edelim Kürt anasını görmesin.’ Daha önce sol adına Dilsad Cambaz hem milletvekili idi hem de bize kaybettirdi. Bunlarda vefa yok.”