Ahmet Kaya’nın sürgünde yazdığı şarkıyı Ali İhsan Tepe yorumladı

Türkiye’de protest müziğinin efsane sesi Ahmet Kaya, 16 Kasım 2000 yılında sürgünde, Paris’te hayata gözlerini yummuştu. Kaya, sürgün günlerinde kalbi kırık bir şekilde kaleme aldığı “Siz Yanmayın (Sürgün)” isimli şarkısı, vefatından 24 yıl sonra, uzun yıllardır Avrupa ve İngiltere’de sahne çalışmalarını sürdüren müzisyen Ali İhsan Tepe'nin yorumuyla müzikseverlerle buluştu.

Ahmet Kaya’nın sürgünde yazdığı şarkıyı Ali İhsan Tepe yorumladı

Stüdyo çalışmaları İstanbul'da gerçekleştirilen eserin aranjörlüğü Ozan Sarıboğa yaptı. Eserin özelliğini, ruhunu ve dokusundaki hüznü hissederek düzenleme yapan Ozan Sarıboğa'nın yanı sıra, çekilen klibin de aynı duygusallığı yansıtmasına özen gösterildi.

Video klibin çekimleri ise Diyarbakır'ın mistik atmosferinde yapıldı. Diyarbakır mimarisinin en tipik özelliği olan dar sokakları, kuçeleri, mekansal anlamı ve derinliği arka fonu oluşturdu.

“Siz Yanmayın (Sürgün)” klibi, müziğin ve sanatın, sokakla, hayatla, halkla buluştuğu görsel bir tat vaat ederken Ahmet Kaya hayranları için de özel bir anlam ifade ediyor.

Gülten Kaya’nın gösterdiği hassasiyete uygun bir şekilde hazırlanan eser, Ahmet Kaya’nın müzik ve yapım şirketi Gam Müzik etiketiyle tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı.

Ali İhsan Tepe'nin cover dokunuşuyla Ahmet Kaya'ya bir saygı, bir vefa anlamı taşıyan “Siz Yanmayın (Sürgün)” bir kez daha kalplere dokunuyor!

Ali İhsan Tepe / Klipten alıntı

Şarkının sözleri şöyle:

Ağlama, bu günler gelir de geçer babam

Ağlama, bu dertler elbet biter babam

Ocaksız köylerimde dumanlar tüter elbet

Ben yandım sen yanma, Allah aşkına

İki damla gözyaşımla

Satıldım pazarlarda

Kırdılar yüreğimi

Kırdılar azarlarla

Sürgünlere yolladılar

Sabah dörtte yağmurlarla

Ben yandım

Siz yanmayın, Allah aşkına