Erdoğan: 2023 bir kader seçimidir

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “2023 AK Parti veya bizim şahsımızdan ziyade ülkemiz için bir dönüm noktası olacaktır. Türkiye bu seçimde demokrasisi ve kalkınmasıyla eskinin köhne devirlerine dönüşle aydınlık geleceğine yürüyüş arasında kritik bir tercih yapacaktır” dedi.

Erdoğan: 2023 bir kader seçimidir

Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

AK Parti'li belediyelere en az KDV indirimi oranında su tarifelerine indirim yapma talimatı veren Erdoğan, "Birinci derecede belediye başkanlarıma sesleniyorum. Biz ne ana muhalefetiz ne şuyuz ne buyuz. Biz AK Partiyiz. Su tarifelerinde en az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bunun da üzerinde bir oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun suya zam talebine yanıt veren Erdoğan, “Bunlar seçim öncesi ne diyorlardı suya ekmeğe indirim getireceğiz. Belediye olarak sen seçim döneminde söz verdin. Koltuğa oturunca unutanlardan oldun. Türkiye AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde bizler en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşlarımızı su parasında aydınlatacağız. Bizimki lafta kalmaz” diye konuştu.

Erdoğan, ekonomideki dalgalanmalara ilişkin, "Kurdaki dalgalanmaların önüne geçtiğimiz, istihdamı üretimi ve ihracatı büyümeyi sürdürdüğümüz gibi hayat pahalılığının da belini biz kıracağız" ifadelerini kullandı.

Bir kez daha market ve pazarlara seslenen Erdoğan, “Eğer vatandaşlarımıza hububatta meyvede şurada burada hâlâ zulmetmeye devam ediyorsanız tüm dolaşan teftiş ekiplerimizle sizlerin sırtına bineceğiz" ifadesini kullandı.

2023 seçimlerinin bir "kader seçimi" olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Unutulmamalıdır ki 2023 AK Parti veya bizim şahsımızdan ziyade ülkemiz için bir dönüm noktası olacaktır. Türkiye bu seçimde demokrasisi ve kalkınmasıyla eskinin köhne devirlerine dönüşle aydınlık geleceğine yürüyüş arasında kritik bir tercih yapacaktır. Milletimiz bugüne kadar girdiğimiz hiçbir mücadelede hamdolsun bizi yalnız bırakmadı. Bugün ülke olarak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmemizi sağlayacak tarihi bir atılımın radikal bir dönüşümün içindeyiz. Allah'ın izniyle her mücadelemiz gibi bunu da başaracağız. Milletimizi iki asırdır demokraside ve kalkınmadan deri bırakmak için her yola başvuranlar da bu hakikati görüyor. Türkiye'nin  önünü kesmek için hem kendi siyasi ve ekonomik güçlerini sonuna kadar kullanıyorlar hem de içerideki araçlarını seferber ediyorlar. Bizimle birlikte bunlar için de 2023 bir kader seçimidir.”

Sözlerinin devamında, "Bizi asıl zorlayan tarih boyunca hep olduğu gibi bugün de içimizdeki gafiller, muhterisler içimizdeki mankurtlardır. Türkiye asırlardır ne çektiyse işte bu iç çekişmeden içeriden yediği yumruklardan çekmiştir" diyerek muhalefet yüklenen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik "Çık karşıma" çağrısını meydan okuma olarak değerlendirdi; "Biz sandıkta Kılıçdaroğlu'nun karşısına çok çıktık" dedi.