Erdoğan: 85 milyonun kabul edeceği bir Anayasa hazırlamalıyız
Erdoğan, bugün Yargıtay’da, adli yıl açılış töreninde; “Bizim siyasi hayatımızın her döneminde dile getirdiğimiz, hükümet teklifi olarak da 2011’den beri her seçimde milletimizin önüne koyduğumuz, bir hayalim var. Bu hayal, Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından kurtararak yeni, sivil, dili ve içeriği ile bugünü ve yarını kucaklayan Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir anayasaya kavuşturmaktır…'' dedi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Yargıtay’da, adli yıl açılış töreninde; “Bizim siyasi hayatımızın her döneminde dile getirdiğimiz, hükümet teklifi olarak da 2011’den beri her seçimde milletimizin önüne koyduğumuz, bir hayalim var. Bu hayal, Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından kurtararak yeni, sivil, dili ve içeriği ile bugünü ve yarını kucaklayan Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir anayasaya kavuşturmaktır… Meclis’in açılışı ile birlikte Türk demokrasisini yeni bir anayasaya kavuşturmak için girişimlerimizi tekrar başlatacağız. Yargı kurumlarımızın temsilcileri olarak sizlerden de bu sürece hazırlıklı olmanızı, destek vermenizi özellikle bekliyorum” dedi.
Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
‘85 milyonun sahipleneceği bir metni artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor’
‘’Bizim siyasi hayatımızın her döneminde dile getirdiğimiz bir hayalimiz var bu hayal Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından kurtararak yeni, sivil, dili ve içeriğiyle bugünü ve yarını kucaklayan Türkiye yüzyılına yakışır anayasaya kavuşturmaktır. Darbe anayasası gölgesinde Türkiye Yüzyılı’nı konuşmayı ülkemiz ve demokrasimiz içi zul addediyoruz. İstiklal ve istikbali için ağır bedeller ödemiş milletimizin yeni anayasayı anasının ak sütü gibi hak ettiğine inanıyoruz.
Milletimize vaadimiz olan birinci sınıf demokrasi, birinci sınıf ekonomi ve birinci sınıf özgürlüklerin tamamlayıcısı birinci sınıf anayasa olacaktır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz böyle bir anayasayla daha da güçlenecektir Bunun için 85 milyonun tamamının sahipleneceği ve işte benim anayasam diyerek baş tacı edeceği bir metni artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor.
Buradan siyasi partilerimizi yüksek mahkemelerimizi devlet kurumlarımızı üniversitelerimizi, barolarımızı, meslek kuruluşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve milletimizin her bir ferdini bu sürece katkı vermeye davet ediyorum. Meclisin açılışıyla birlikte Türk demokrasisini yeni bir anayasaya kavuşturmak için girişimlerimizi tekrar başlatacağız. Yargı kurumlarımızın temsilcileri olarak sizlerden de bu sürece hazırlıklı olmanızı, destek vermenizi özellikle bekliyorum.’’