TSK'nin Afrin saldırısı planının ana hatları

TSK'nin Afrin saldırısı planının ana hatları

Türkiye, Afrin bölgesine yapmayı planladığı, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvvetinin de destek vereceği saldırı için sınıra tank ve topları konuşlandırmayı sürdürüyor.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, Türk Askerî yetkililer ve harekata Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları bir süredir operasyonun hazırlıklarını ve detaylarını ele alıyor.

Muhtemel harekâtın merkezinin Azez olacağı belirtilen haberde Halk Savunma Güçleri’nin (YPG) sınıra ağır silahlar sevk ettiğini belirleyen TSK’nin doğudan, batıdan ve kuzeyden başlatacağı operasyonun Reyhanlı, Hassa, İslahiye, Kilis Öncüpınar'dan olmak üzere dört ana noktadan başlatılacağı dile getirildi.

Türkiye’nin öncelikli olarak, Suriye sınır hattından obüs atışları ile belirlenen hedefleri vuracağının dile getirildiği haberde 18. günden itibaren Suriye sınır hattı içindeki Tel Rıfat, Dayrel Cimal'e ve Minnig hattında da askerî hareketlilik yaşanacağı vurulandı.

Saldırının ilk aşamasında yatay düzlem içinde kente gidileceği dile getirilen haberde, operasyonun 25. gününden itibaren Türkiye'den de hareketliliğin sağlanacağı ve ÖSO güçlerinin de operasyona katılacağı belirtildi.

Türkiye ve Rusya anlaştı

Afrin'deki Rus askerlerinin gruplar hâlinde Türkiye sınırından çekilmesinin ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun önceki gün Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğü dile getirilen haberde 42 gündür yapılan 11. görüşmede Afrin'de garantör konumundaki Rusya ile anlaşmanın sağlandığı ileri sürüldü.

Haberde, Rusya’nın, PYD'nin tercihini ABD'den yana kullanmasından rahatsız olduğundan askerlerini Afrin'de iki farklı bölgeye çektiği ileri sürüldü.

YPG’nin Afrin’e desteği önlenecek

Harekât planlarının merkezinde, YPG'nin Afrin'e destek getirmesinin önlenmesi bulunduğu dile getirilen haberde, Afrin-Halep hattının kontrol altına alınması amacıyla Fırat Kalkanı için bölgeye intikal eden askerlerin bir kısmının Tel Rifat bölgesinden Dayrel Cimal'e geçeceği belirtildi.

Haberde, 7 bin TSK ve 13 bin ÖSO askeri olmak üzere toplamda 20 bin kişilik bir gücün katılacağı operasyonla YPG'nin lojistik akışı kesilmesinin ardından Mennig ve Meryemeyn üslerinin alınmasının planlandığı dile getirildi.

TSK Afrin'i aralıksız bir şekilde bombalıyor

Türkiye’nin, dün gece de Afrin'i bombalamayı sürdürdüğü, Kilis’teki sınır birliklerinde konuşlu Fırtına obüs topları ve çok namlulu roketatarlar ile Afrin’deki YPG mevzilerini vurduğu bildirildi.

TSK'nin, Afrin'deki YPG mevzilerine 20'ye yakın atış gerçekleştirdiği bildirildi.