Erdoğan: Atina rahat durmazsa vururuz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin artık kendi füzelerini yapmaya başladığını belirterek, “Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Eee vuracak tabii" dedi. Erdoğan, Rojava’ya yönelik olası operasyon hakkında ise, “Göbeğimizi kendimiz keseceğiz” yorumunu yaptı.

Erdoğan: Atina rahat durmazsa vururuz

Samsun’da düzenlenen Gençlik Buluşması'nda konuşan Erdoğan, "Ömrünü bu aziz millete hizmete adamış bir büyüğünüz olarak sizlerle geçirdiğim her an kendimi adeta yenilenmiş, şarj olmuş hissediyorum” dedi.

“Ağrılı, Iğdırlı, Muşlu Ahmet, Mehmet, kalkıp İstanbul'a gitmeyecek”

Erdoğan, “Geçen hafta Şanlıurfa'da bir araya geldiğimiz gençlerimize de ifade ettiğim gibi artık bizler, sizin zamanınızın misafiriyiz. Olaya biz böyle bakıyoruz. Türkiye Yüzyılı sizlerin hem eseri hem asrı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gelecek hafta Mardin'de olacağını belirten Erdoğan, Urfa ve Samsun’da olduğu gibi orada da gençlerle buluşmak istediğini söyledi.

Erdoğan, “Düşünün 76 üniversiteyle başladık, şu anda 208 üniversitemiz var. Ama kim derdi ki Ağrı, Iğdır, Muş'ta üniversite olacak da Ağrılı, Iğdırlı, Muşlu Ahmet, Mehmet, buradan kalkıp İstanbul'a gitmeyecek, Ankara'ya gitmeyecek, burada kendi vilayetindeki üniversitede okuyacak” diye konuştu.

Başörtüsü meselesi hakkında değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, "Başı örtülü veya başı açık, burada kızlarımıza yapılan bu zulüm hakikaten ifade edilemez. Çünkü tam manasıyla bir hak ve özgürlük mücadelesi. 'Eğitim öğretimde bir hak ve özgürlük mücadelesini anayasal teminat altına alalım ve bundan sonra bu iş paspas haline getirilmesin' dedik. Şimdi kendi içlerinde bu işin tartışması başladı. Bakalım nereye kadar bu konuda samimiler, bunu göreceğiz" dedi.

“Gerekirse, ihtiyaç olursa dedik ki bu işi referanduma da götürebiliriz” diyen Erdoğan, “Bununla neyi demek istiyoruz? Millete gidelim. Millet, nihai kararı verecek olan. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demiyor muyuz? 'Milletindir' diyoruz. Eğer bunlar parlamentoda bu işi çözmezlerse çözüm yeri neresi? Millet, gideriz millete” diye ekledi.

" Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor"

Türkiye’de savunma sanayine değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Geçmişte biz, çok daha farklı bir konumdaydık. Göreve geldiğimizde savunma sanayi yüzde 20 yerliydi, şimdi yüzde 80 yerli, bu konuma geldik. Bu ne demek? Artık biz, bize yetiriyoruz. F-16'nız var, mühimmatınız olmasa ne yapardınız? Bir işe yarar mı? Ama şimdi F-16'nın mühimmatını biz yapıyoruz. Özellikle SİHA'larda yapıyoruz . Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Eee vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle."

"Göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

Rojava konusuna dadeğinen Erdoğan, "4-5 bin tır Suriye'nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATO'da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok" diye konuştu.

Erdoğan, program sonunda, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun seslendirdiği şarkıları dinleyerek, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısına eşlik etti.