Prof. Dr. Naci Görür’den Van’daki depreme ilişkin açıklama

Prof. Dr. Naci Görür, Van Gölü’nde yaşanan 4,0 büyüklüğündeki deprem hakkında, “Deprem Erciş ve Karayazı Fay zonları arasında sığ bir deprem. Bu bölge 2011 yılındaki Van Depremi sırasında belirli bir hasar almıştı” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür’den Van’daki depreme ilişkin açıklama

Van Gölü’nde bugün sabah saat 08.58'da bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünün 3.9 olduğunu duyurdu

Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu bildirilirken sarsıntının merkez üssü Tuşba ilçesine uzaklığı, 06.46 kilometre olarak ölçüldü.

Ancak Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak ölçtü.

Kandilliye göre depremin derinliği ise 5 kilometre oldu.

Naci Görür’den açıklama

Konu hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “3 saat önce Van/ Çolpan’da 4,0 deprem oldu. Deprem Erciş ve Karayazı Fay zonları arasında sığ bir deprem. Bu bölge 2011 yılındaki Van Depremi sırasında belirli bir hasar almıştı. Geçmiş olsun, sevgiyle” dedi.

Görür, başka bir paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar, halen daha günlük çözümler peşindeyiz. Asıl çözüm için gereğini yapmıyoruz. Deprem ne zaman, nerede diye vakit geçiriyoruz. Anlıyorum, insanız ve korkuyoruz ama bu şekilde çözüme gidemeyiz. Bütün gücümüzü ve ısrarımızı  DEPREM DİRENÇLİ KENTLERe sahip olmak için kullanmalıyız. Bizi yönetenlerden bunu istemeliyiz. İsteğimizde ne kadar kararlı olduğumuzu hiç bir parti farkı gözetmeden seçim sandıklarında göstermeliyiz. Siyasilerden kentinizi, köyünüzü deprem dirençli yapmalarını istemek çok mu zor? Bunu başarmazsak hep korkar her büyük depremde çok sayıda kayıp veririz. Millet sizsiniz, mülkün sahibi sizsiniz, çözüm sizin elinizde. Sevgiyle.”

Görür, Ege Denizi’ndeki depreme ilişkin ise, “Ege’de 4,4 deprem oldu. Görece derin bir deprem. Deniz batimetrisindinden de görldüğü gibi KD-GB uzanımlı bir fay üzerinde . Ege Denizinin tabanı çok sayıda gerilmeli fayları ile dolu. Sevgiyle” paylaşımını yaptı.