Diyarbekirspor'a Afyon deplasmanında saldırı

TFF 2. Lig Beyaz Grup 27. haftada Afyonspor deplasmanına çıkan Diyarbekirsporlu futbolcular maçtan sonra sözlü ve fiziki saldırıya uğradı.

Diyarbekirspor'a Afyon deplasmanında saldırı

Diyarbekirspor ile Afyonspor bugün Afyon’da karşı karşıya geldi. Karşılaşma 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte soyunma odasına yönelen futbolcular, sahada görev yapan kalabalık bir polis grubunun müdahalesine uğradı. Görüntülerde polisin kalkanlarla, sahadan çıkan oyuncuları sert şekilde ittiği ve karmaşa yaşandığı görülüyor. Diyarbekirsporlu futbolcu Seymen Yağmur, polislerin koridorda da oyunculara vurduğunu söyledi.

Görüntüler sosyal medyada paylaşılırken, Güneydoğu Ekspres’e konuşan futbolcu Seymen Yağmur, “Maçtan hemen sonra soyunma odasına yürürken, görevli polisler kalkanlarla önce ittirmeye daha sonra da koridorda vurmaya başladı. Gerginlik soyunma odasına kadar devam etti. Polisler neden bu kadar sert davranıp saldırdı, anlam veremedik” dedi.

Polis müdahalesine maruz kalan Diyarbekirsporlu futbolculara, stadyumda görevli özel güvenlik amirinin de sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu belirtildi. Yaşanan olaylarda Diyarbekirspor oyuncusu Yasin Dülger yaralandı.

Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç: Yazıklar olsun

Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç, fiziki saldırıda bulunan görevliler hakkında şikayetçi olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Maç içerisinde çirkin sözlü saldırı ve sloganlara maruz kaldık. Maçın ardında da futbolcularımıza yönelik fiziki saldırılar oldu. Bunu yapan stadyumun özel güvenlik amri. Tek kelimeyle yazıklar olsun. Bunu yapanları şiddetle kınıyoruz Futbolcularımıza çirkin saldırıda bulunanlardan şikayetçi olduk. Biz her takım Afyonspor'u da Diyarbakır'da en güzel şekilde misafir etmiştik. Bunun karşılığı bu olmamalıydı. Bu olayların artık son bulmasını istiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz."