Erdoğan Erzurum'da Çözüm Süreci'ne dair konuştu

Erdoğan Erzurum'da Çözüm Süreci'ne dair konuştu

Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Şehir Hastanesi, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, canlı hayvan pazarı ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışına katılarak konuşma yaptı.

Yaklaşık 2,5 yıllık bir aranın ardından bir kez daha Erzurum'e geldiğini hatırlatan Erdoğan, Erzurum'un ilim arayanların, yolu kesişenlerin, karşılıksız sevenlerin yolu olduğunu söyledi.

Erdoğan, sadece bu yıl içinde Cumhurbaşkanlığına Erzurum'dan yapılan 25 bin başvurunun her birini değerlendirdiklerini, her birinin takipçisi olduklarını ifade etti.

Çözüm Süreci

Geçen hafta Diyarbakır’da “Çözüm Sürecini kendileri tarafından bitirilmediği” şeklinde açıklama yapan Erdoğan, Erzurum’da bir kez daha bu konuya değindi.

Erdoğan, “Çözüm S"Sürecin sonunda gördük ki terör örgütlerinin ve onların siyasi uzantılarının amacı hak arayışı değil, kendi karanlık ajandalarını hayata geçirmektir. Hala ülkesi ve milletinin felaketinden kendine ikbal devşirme peşinde koşan varsa varsın kendi kini içinde boğulup gitsin. Biz tüm Türkiye'yi kucaklamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, Rize'de sele maruz kalan alanların Afet Bölgesi ilan edileceğini bildirdi.