Erdoğan: Isınmada 1 ay, sıcak su ve mutfakta 1 yıl doğal gaz ücretsiz

Erdoğan, "Vatandaşlarımızın evlerinde ve mutfaklarında sıcak su tüketimindeki doğalgazı bir yıl ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe gelen doğalgaz tüketimi harcaması bir yıl boyunca faturalardan düşecek. Bir ay süreyle de tüm kullanımlarda doğalgaz evlerde ücretsiz olacak." açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Isınmada 1 ay, sıcak su ve mutfakta 1 yıl doğal gaz ücretsiz

Karadeniz gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılıyor. Karada 8 bin, denizde 2 binden fazla personelin çalıştığı projede ilk fazda üretilen doğalgaz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla devreye alınıyor.

"Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"nde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“Bugün Filyos'ta ülkemizin iki bayramını bir arada kutlamak üzere bir aradayız. İkinci bayramımız ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır.

Ocak 2021'de kara tesisimize başladık. Dünyanın diğer yerlerinde 6-7 yıl süren keşfedilen gazı kullanılabilir hale getirme süresini biz bu tempoyla 3 yılın altına indirdik.

Bu başarının gururu milletimizin tamamına aittir. Sakarya Sahası'ndan ilk etapta günde 10 milyon metreküp, açacağımız yeni kuyularla birlikte ilerleyen süreçte günde 40 milyon metre küp gaz çıkartacağız. Tam kapasiteye çıktığımızda ülkemizin ihtiyacının yüzde 30'unu buradan karşılayabileceğiz. Karadeniz'de gaz rezervimiz 710 milyar metreküpe ulaştı.

Kandil'deki teröristleri, Pensilvanya'daki hainleri üzüyoruz. Bize ilk günden itibaren yapamazsınız diyen Kemal Kılıçdaroğlu ve masa arkadaşlarını üzüyoruz. Londra'dan 300 milyar dolar getirdim diyor, ne getirdin, ne karşılığında getirdin.

Vatandaşlarımızın evlerinde ve mutfaklarında sıcak su tüketimindeki doğalgazı bir yıl ücretsiz veriyoruz.

Aylık ortalama 25 metreküpe gelen doğalgaz tüketimi harcaması bir yıl boyunca faturalardan düşecek.”