Erdoğan: MSB ve TSK’yı aynı çatı altında toplayacağız

Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bir araya getireceklerini ve böylece kurumsal bütünlük sağlayacaklarını belirtti.

Erdoğan: MSB ve TSK’yı aynı çatı altında toplayacağız

Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni’ne katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı için ortak bir merkez yapacaklarını belirtti:

“Milli Savunma Bakanlığımız (MSB) ve Genelkurmay Başkanlığımız 1930'lu yıllarda Kızılay semtindeki binalarda faaliyet gösteriyordu. Artık bize bir müşterek merkez gerekiyor. Bu müşterek merkezden hem yatırım hem harcamalar hem her yönüyle özellikle de savunma noktasında bize öyle bir merkez gerekiyor ki, bu merkezle beraber biz daha bulunduğumuz yerden dünyaya farklı bir sinyal verelim. Siber savunmanın konuşulduğu böyle bir dönemde bize şu anda temelini atacağımız, ay yıldız projesi yakışır dedik ve inşallah bugün de bu temeli atıyoruz.”

Projeyi 2023 yılında açmak istediklerini kaydeden Erdoğan, bu projeyle beraber MSB ve TSK’yı aynı çatı altında toplayacaklarını ve kurumsal bütünlük sağlayacaklarını söyledi:

“Amacımız cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde bu projeyi açmaktır. Savunma noktasında da merkezi bir savunma sistemini bulunduracağız. 12,6 milyon metrekarelik bir arazi üzerinde konumlandırılan proje, 15 bin kişiye hizmet verebilecektir. Artık Kızılay'ın içinde, dağınık, sağda solda falan bir Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri olmayacak. Düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada yapacağız. Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarına karşılık verecek bu projenin milletimize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin aynı zamanda başkentimize de ayrı bir değer katacağını düşünüyorum. Özellikle mimarlarımızı kutluyorum, mühendislerimi şimdiden kutluyorum. Müteahhit firmaya güveniyorum.”

Yaptığı konuşmada 21 bin TSK personelinin de "FETÖ’yle" irtibatı olduğunu ve orduyla ilişkilerinin kesildiğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milli Savunma Üniversitemizin (MSÜ) tüm mensuplarına böyle pırıl pırıl subaylar yetiştirerek ordumuzun gücüne güç kattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemiz bundan 5 yıl önce tarihimizin en alçak, en hain darbe girişimine şahit olmuştu. Ordumuzun içindeki bir grup FETÖ ihanet çetesi mensubunun başlattığı 15 Temmuz darbe girişimini milletimizle beraber günün ilk ışıklarıyla birlikte kati şekilde başarısızlığa uğrattık. Bu şanlı mücadelede 183 vatandaşımız ve 63 polisimiz ile birlikte 5 askerimizi de şehit verdik. Aynı şekilde FETÖ'cülere karşı çarpışan 43 askerimiz de gazilikle şereflendi. Darbe girişiminin ardından FETÖ ihanet çetesi ile irtibatı olan yaklaşık 21 bin TSK mensubunun ordumuzla ilişiğini kestik. Darbe girişimine bilfiil katılan veya örgütle iltisaklı 4 bin 723 ordu mensubu halen cezaevinde bulunmaktadır."