Erdoğan normalleşme adımlarını açıkladı: İşte alınan kararlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlarla Kovid-19 önlemleri ve normalleşmeyi ele aldığı toplantı sonrası açıklama yaptı.

Erdoğan normalleşme adımlarını açıkladı: İşte alınan kararlar
Erdoğan, kabine toplantısının ardından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında geçilen ‘kademeli normalleşme’ dönemine ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, illerin düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riskli turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı şeklinde sınıflandırıldığını bildirirken, şunları söyledi:
 
Bugün itibariyle yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz.
 
- Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek.
 
- Her ilimiz salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendisi belirleyecek.
 
- Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek.
 
- Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.
 
- Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.
 
- İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. 
 
- Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır.
 
- Restoran, lokanta ve kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile faaliyetlerini sürdüreceklerdir.
 
- Halı saha ve yüzme havuzları gibi yerler düşük riskli illerde sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.
 
- Sokağa çıkma saatleri kısıtlaması 65 yaş üstü ve 21 yaş için orta ve düşük riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek illerde çıkma süreleri arttırılacaktır.
 
- Sivil toplum kuruluşları, kooperatifler vb. kuruluşlar düşük, orta, yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacaktır.
 
- Hedefimiz mümkün olan en kısa sürede ülkemizin tamamında normalleşme sürecini tamamlamaktır.