Erdoğan Türkiye'nin Kontrolünde olmalı demişti... ABD devriyesi Kobani’de

Erdoğan Türkiye'nin Kontrolünde olmalı demişti... ABD devriyesi Kobani’de

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rojava'dan askerlerini çektiklerini açıklaması ve Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim’de daha sonra da Rusya ile 22 Ekim’de varılan mutabakatlar çerçevesinde, YPG’nin bölgeden çekilmesi ve Rusya ile ortak devriyelerin başlaması beklenirken, ABD askeri devriyesinin, bugün Urfa’nın Suruç ilçesi karşısındaki Kobani’de görüldüğü bildiriliyor.

Reuters haber ajansının yayınladığı görüntülerde, ABD askeri devriyesinin zırhlı araçlarla bölgede dolaştığı görülüyor. Reuters, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ABD devriyesinin Rmelya ve Kantaniye kasabaları arasındaki 20 kilometrelik sınır hattı boyunca devriye gezdiğine ilişkin verdiği bilgiyi aboneleriyle paylaştı. Reuters, DSG’nin, söz konusu devriyenin, bir kereye mahsus olmadığına ilişkin verdiği bilgiyi de paylaştı.

Görgü tanıkları da ABD askeri devriyesinin, Türkiye sınırana 6 kilometre uzaklıktaki Kantaniye’de görüldüğünü aktardı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rojava asdkeri harekatı ile ilgili dün yaptığı açıklama da Tel Abyad ve Rasulayn arasındaki bölgenin kontrol altında olduğunu belirterek, "Münbiç'ten de YPG'yi temizleme sözünü aldık. Bu yeter mi? Yetmez. Kobani'nin de terörden arındılıp kontrolümüz altına girmesi lazım" dedi.