CENTCOM’dan DSG komutanı Jiyan Efrin için Türkçe taziye mesajı

CENTCOM, 22 Temmuz’da SİHA saldırısında hayatını kaybeden DSG komutanlarından Salwa Yusuf (Jiyan Efrin) için Türkçe başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, Yusuf’un, “IŞİD’e karşı savaşta güçlere öncülük eden kritik bir SDG lideri” olduğu vurgulandı.

CENTCOM’dan DSG komutanı Jiyan Efrin için Türkçe taziye mesajı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Rojava’da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen SİHA saldırısında hayatını kaybeden Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutan Yardımcısı Salwa Yusuf için dün başsağlığı mesajı paylaşmıştı.

CENTCOM’un Türkçe resmi Twitter hesabından bugün yayınlanan taziye mesajında, şu ifadelere yer verildi:

"Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutan Yardımcısı Salwa Yusuk (Namıdiğer- Jiyan Afrin) - 2 kadın savaşçı ile birlikte - 22 Temmuz 2022'de Suriye'nin Kamışlı yakınlarındaki bir saldırıda hayatını kaybetti.

Salwa,2017'de KD Suriye'deki menfur ideolojiyi yenmek için verilen mücadelenin zirvesinden bu yana IŞİD’e karşı savaşta güçlere liderlik eden kritik bir SDG lideriydi.

CENTCOM, 3 SDG savaşçısının ailelerine, Kuzeydoğu Suriye'deki insanlara ve SDG ortaklarımıza başsağlığı diliyor.”

Ne olmuştu?

Rojava’da Kamışlo-Tirbespiye yolu üzerinde Nimetli kontrol noktası yakınında 22 Temmuz’da yaşanan SİHA saldırısında 3 DSG’linin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı yaptığı resmi açıklamada 3 üyesinin SİHA saldırısında hayatını kaybettiğini bildirmiş ve kimlik bilgilerini açıklamıştı.