Erdoğan: Türkiye'ye çağ atlattık

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “"Bugün Türkiye, bölgesinde ve dünyada egemenlik haklarını kullanabilen ülkelerden birisidir. Biz önümüze çıkan fırsatları değerlendirme çabası içindeyiz” dedi.

Erdoğan: Türkiye'ye çağ atlattık

Erdoğan: Türkiye'ye çağ atlattık

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “"Bugün Türkiye, bölgesinde ve dünyada egemenlik haklarını kullanabilen ülkelerden birisidir. Biz önümüze çıkan fırsatları değerlendirme çabası içindeyiz” dedi.
24.08.2021, Sal - 16:52
Erdoğan: Türkiye'ye çağ atlattık
Haberi Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Ülkede yaşanan felaketler sebebiyle AK Parti’nin kuruluş yıul dönümü programını gerçekleştiremediklerini belirten Erdoğan, “AK Parti geçen 20 yılda, siyasete getirdiği yeni anlayışla, eserlerle, projelerle vatanın her karşısına damgasını vurmuş bir partidir” dedi.

Erdoğan, “Bazen birileri karşımıza çıkıp ‘19 yılda ne yaptınız?’ diyecek cüreti gösterebiliyorlar. Birileri çıkıp ‘Türkiye'yi batırdınız’ diyecek kadar gerçeği çarpıtabiliyor. En güzel cevap 19 yılda yaptıklarımızı anlatmaktır” ifadelerini kullandı.

“Salgın döneminde bu altyapının önemini tecrübe ettik”

"Bugün Türkiye, bölgesinde ve dünyada egemenlik haklarını kullanabilen ülkelerden birisidir” diyen Erdoğan, “Biz önümüze çıkan fırsatları değerlendirme çabası içindeyiz. Bu gücümüzün ve özgüvenimizin gerisinde 19 yılda kazandırdığımız eser ve hizmetlerle, sağlam altyapı vardır. Salgın döneminde bu altyapının önemini tecrübe ettik. Kimi zaman birileri çıkıp Türkiye'yi batırdınız diyecek kadar gerçeği çarpıtabiliyor” şeklinde konuştu.

"Merkez Bankası rezervlerimiz şu an 109 milyar dolar"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekonomik dalgalanmalar sebebiyle bir miktar düşen milli gelirimizi, en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkaracağız. Merkez Bankası rezervlerimiz şu an 109 milyar dolar seviyesindedir. Süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde 115 milyar doların üzerine çıkacak. Cari açığı 2019'da fazlaya dönüştürmeyi başarmıştık, yakında yeniden aynı tabloyu göreceğiz. Dövizdeki dalgalanma başta olmak üzere yaşadığımız hadiseler sebebiyle bir miktar düşen milli gelirimizi en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkaracağız.

Siyasi gücümüzü askeri gücümüzle, ekonomik gücümüzü bölgemizde giderek genişleyen etkimizle tahkim ederek yolumuza devam ediyoruz. Bu sayede afetlerin, benzeri krizlerin süratle üstesinden gelebiliyor, başkaları gibi ciddi savrulmalarla karşılaşmıyoruz.”

Mülteciler için 26 geri gönderme merkezi oluşturduklarını belirten Erdoğan, “Giden gönüllü Suriyeli sayısı 455 bini geçmiştir” dedi.

"2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz"

Recep Tayyip Erdoğan, “Yerli otomobilimizin üretim süreci planlandığı şekilde yürüyor. İnşallah 2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz” dedi.

Erdoğan ayrıca, “Türkiye, insansız hava araçları başta olmak üzere pek çok alanda dünyanın sayılı savunma sanayi üreticisi ve ihracatçısı ülkeleri arasına girmiştir" şeklinde konuştu.

“Memurlarımızı da sözümüzü yerine getirdik”

Cumhurbaşkanı Erdoığan, “Dün imzalanan kamu çalışanlarımıza yönelik toplu sözleşmenin ülkemize ve kamu çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Gerek bakanımızı, gerek bu noktada Memur-Sen tarafını işçi ve memur kesimini 2022-2023 yılları için memur maaşlarındaki artış oranı ortalama yüzde 31,2 miktar olarak 1352 lira olarak gerçekleşmiştir. Kamu işçilerimizden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik” dedi.

“Doğal afetlerde 100'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik”

Son dönemde yaşanan doğal afetlere de değinen Erdoğan, Türkiye’nin tarihimizin en büyük orman yangınlarıyla kavrulduğunu, kuzeyinin de tarihimizin en büyük sel afetleriyle boğuştuğunu söyledi.

Erdoğan, “Kuraklık sebebiyle ciddi ürün kayıpları yaşandı. Yangınların bir kısmında PKK terör örgütünün veya art niyetli kesimlerin sabotajı söz konusuyla, genel bir küresel hadiseyle karşı karşıya olduğumuz da bellidir. Yangınların izlerini silmekte kararlıyız. Yanan evleri yeniden yapacak, ormanları yeniden ihya edecek, küllerinden ormanlarımızın doğduğunu göreceğiz. Tarım ve hayvancılık zararlarını karşılayacağız. Sellerde ortaya çıkan zararların giderilmesi, altyapının ayağa kaldırılması için gereken çalışmaları sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerine şunları ekledi:

“ABD'den Avrupa'ya kadar büyük afetlerin ardından devletini yanında göremeyen insanların isyanlarını okuyoruz. Ülkemizde ise afetin başından izlerin silinmesine kadar devletini Cumhurbaşkanıyla, bakanlarıyla yanında gördüler. Şu an itibariyle 100'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik. Bütün bunlarla beraber kahramanlarımız gerek Kara Kuvvetleri'nde gerek jandarmada, AKUT'ta, AFAD'da hiçbir ağırdan alayım yok. Paraşütle atlar gibi helikopterden bırakarak çatıların üzerindeki vatandaşlarımızı tek tek toparladılar. Bizim kadrolarımız bunları yapıyorsa bir sebebi var. Bu bir iman, inanç işidir. Bunun da neticelerini gördük. Süratle o sokaklar, caddeler şu anda temizleniyor. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Dağların tepelerine helikopterlerle hem mobil, hem de her eve jeneratörler indirildi. Bir yerlerden bir şey gelecek mi diye beklemedi, bunlar yapıldı.”