Erdoğan’dan AP’deki Kürt Konferansı’na katılan vekillere tepki

Erdoğan’dan AP’deki Kürt Konferansı’na katılan vekillere tepki

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika Yüksek Mahkemesi’nin PKK hakkındaki kararını eleştirerek, AP’de düzenlenen ve eski Kürt milletvekilleri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın katıldığı Kürt Konferasnı’na katılan HDP ve Saadet Partili milletvekillerine de tepki gösterdi.

Recep Tayyip Erdoğan, Maraş’ta Merkez Spor Kompleksi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kenti ziyaret etmek için özellikle 12 Şubat tarihini seçtiklerini belirtti.

Erdoğan, "Çünkü 12 Şubat, tam 100 yıl önce Maraşlıların, Milli Mücadele tarihimizde çok önemli yeri olan bir destanı tarihe armağan ettikleri gündür. Maraş'ı Kahramanmaraş yapan bu büyük mücadele, Anadolu'nun topyekun kurtuluşuna giden yolu da açmıştır. Meclisimiz tarafından İstiklal Madalyası ve Kahraman unvanıyla onurlandırılan Maraşlıların bu gurur gününü kutluyorum” dedi.

"Bu milletin kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek"

“Bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber yaşayan, vatanı ve bayrağı, ekmeği ve suyu bir olan milletimiz; Maraş'ı, Antep'i, Urfa'yı, Van'ı, Bitlis'i, Bingöl'ü birlikte savundu” diyen Erdoğan, "Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, dediğimiz kahramanlar, bu ülkenin tamamının evlatlarıdır. Çanakkale'de vatanı savunurken, omuz omuza çarpışan, şehit olan, gazilikle şereflenen bu milletin kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Kahramanmaraşın güvenliği Suriye’deki mücadelemizin başarısından geçiyor. Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri amacına ulaşamayacaktır” şeklinde konuştu.

“Dedeleri arkalarına bakmadan kaçanlar”

Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türkiye bayrağını yırtan bağımsız Yunan milletvekili İoannis Lagos hakkında da ser ifadeler kullanarak, “"Dün dedeleri arkalarına bile bakmadan kaçanlar bugün bizimle ilgili hayaller kurmaya başladılar” dedi.

Bu milletvekilleri ve partilere karşı bir işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar”

Geçtiğimiz günlerde, “Avrupa Birliği, Türkiye, Orta Doğu ve Kürtler" başlığıyla Brüksel'de 16'ncı kez düzenen ve eski milletvekilleri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın da katıldığı Kürt Konferası’nda hazır bulunan HDP ve Saadet Partisi milletvekillerine sert tepki gösteren Erdoğan, sözlerine şunları ekledei:

“Kırmızı bültenle aranan bölücü teröristler AP çatısı altında misafir edilip konuşturuldular. AP, AİHM'in kararına açıkça aykırı bir tutum içindedir. Belçika Mahkemesi terör örgütünü destekleyen bir karar aldı. Bu AB'nin samimiyetsizliğini gösteriyor. Buradan AB'yi ve Avrupa ülkelerini terör karşısında bir kez daha ilkeli ve onurlu bir duruş sergilemeye davet ediyorum.

Şimdi biz bu milletvekilleri ve partilere karşı bir işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar. Oysa İspanya'nın başvurusu ile Avrupa Mahkemesi'nin kararı nettir. Eğer bir siyasi parti; terör örgütleri ile arasına mesafe koymazsa, onların eylemlerini kınamazsa ve aralarında bir bağ tespit edilirse müdahale meşrudur ve haktır."

    (Rudaw)