Erdoğan’dan İstanbula ‘kayyum’ sinyali

Erdoğan’dan İstanbula ‘kayyum’ sinyali

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanmasına ilişkin yaptığı açıklamada “Bu örgütün Meclis’teki uzantılarına, temsilcilerine en büyük cevapları sandıkta vermeliyiz” dedi. Erdoğan “İstanbul’a hep beraber sahip çıkacağız. İstanbul’un bölücü örgütün temsilcilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız” ifadesini kullandı.

Trabzon’da konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu örgütün meclisteki uzantılarına, temsilcilerine en büyük cevapları sandıkta vermeliyiz. İşte biz bu milletin alın teriyle kazandığı paraları Kandil’e gönderenlerden hesap sorduk ve onları görevden aldık mı? Aldık.  

Ama CHP çıkıp ne diyor. Bu hak ve özgürlüklere demokrasiye aykırıdır. Bay Kemal sen bu terör örgütünün mensuplarıyla Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirsin ama bizim en ufak dirsek temasımız olamaz. Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar hiçbir davetime davet etmedim. Etmem.

Çarpık siyasi anlayışın en başında CHP ile HDP yer alıyor; hadi, HDP terör örgütünün uzantısı olmaktan hiçbir zaman kendini kurtaramadı, peki ama yaşını Cumhuriyet ile bir tutan CHP’ye ne oluyor?

Lafla peynir gemisi yürümez. Aşkı ve davası olmayanlar şehir felaketi pençesinde kıvranırken önceliğini tatile verebilir. İstanbul bunu yaşadı. Trabzon gibi Fatihin emaneti olan İstanbul’a sahip çıkacağız. Bu aziz şehrin bölücü örgüt destekçilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız.