Erdoğan’dan Rojava’daki seçimler hakkında açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rojava’da 11 Haziran’da yapılması planlanan yerel seçimler hakkında, "Terör örgütünün, halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakından takip ediyoruz" dedi.

Erdoğan’dan Rojava’daki seçimler hakkında açıklama

Erdoğan, İzmir'de gerçekleştirilen “Efes-2024 Tatbikatı seçkin gözlemci günü”ne katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, tatbikatın hiçbir ülkeyi hedef almadığına vurgu yaparak, "Tatbikatımız barışı destekleme harekatına dayalı jenerik bir senaryoyla icra ediliyor” dedi.

“Savaşın ne zaman ve ne şekilde sona ereceğini kimse bilmiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, küresel gelişmelerin uzağında yer alan bir ülke olmadığına işaret ederek, "Şu an dünyadaki çatışmaların, siyasi krizlerin ve çekişmelerin en yoğun yaşandığı coğrafyada bulunuyoruz. İnsanlığın gündemini meşgul eden ne kadar olay varsa Türkiye'nin yakın çevresinde cereyan ediyor. Karadeniz'den komşularımız olan Rusya-Ukrayna arasındaki savaş üçüncü yılına girdi. İstanbul süreci ile adil bir barışı tesis etmeyi amaçlayan çabalarımız maalesef savaş lobileri tarafından engellendi, sabote edildi. Bölgemize ve dünyaya ekonomik maliyeti günden güne artan bu savaşın ne zaman ve ne şekilde sona ereceğini kimse bilmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye bir 'teröristan' kurmasına asla izin vermeyecektir”

Suriye'de halen kaos ve istikrarsızlığın hakim olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bölücü terör örgütünün Suriye uzantısı, bir 'teröristan' kurma hedefiyle bölge halkı üzerindeki baskısını, tehditlerini ve gayretlerini yoğunlaştırdı. Örgüte boyun eğmeyen ve haraç vermeyen insanların öz topraklarından sürülmesinden, çocuk asker kullanımına kadar her yola başvuruyorlar. Meselenin DEAŞ ile mücadele olmadığı, doğrudan ülkemizi ve bölgemizi hedef alan sinsi bir planın adım adım uygulandığı anlaşılıyor. Terör örgütünün halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakından takip ediyoruz. Daha önce de bu konudaki politikamızı çok net ortaya koyduk. Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir 'teröristan' kurmasına asla izin vermeyecektir. Oldubittiler karşısında daha evvel yapılması gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten yine çekinmeyiz.”