Soylu'dan HDP açıklaması: Kapandı, kapanacak

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "HDP bugün seçime giremiyor. Anayasa Mahkemesi'nin yapamadığını ki; ihtiyaç da yok yapmasına artık, o Diyarbakır anneleri yaptı. Kepenklerini indirdi, seçime girmeye cesaretleri bile olamadı. Şimdi isimlerini değiştirdiler yine aynılar" dedi.

Soylu'dan HDP açıklaması: Kapandı, kapanacak

 İstanbul-Gaziosmanpaşa'da bir lokantada Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Geleneksel Sahuru'na katılan Soylu, seçimlere ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde 740 bin çadırda 3 milyon insanın yaşadığını, 2 milyon insana birden iftar verildiğini belirten Soylu, depremzedelere psikososyal destek sağlandığını, LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilere eğitim desteği verildiğini söyledi.

Soylu, kalıcı konutların da bir yıl içinde depremzedelere teslim edileceğini ifade etti.

HDP’nin kapatılması davasına ilişkin Soylu şunları söyledi:

“Diyarbakır annelerinin ortaya koyduğu irade ile birlikte HDP'yi kapatmıştır. HDP bugün seçime giremiyor. Anayasa Mahkemesi'nin yapamadığını ki; ihtiyaçta yok yapmasına artık, o Diyarbakır anneleri yaptı.

Kepenklerini indirdi, seçime girmeye cesaretleri bile olamadı. Şimdi isimlerini değiştirdiler yine aynılar. Listelerini Kandil yazar, isimlerini Kandil belirler, programlarını Kandil belirler. Aynılar, hiç bir fakları yok. Ama o isimle o seçime giremediler. 

Öbürü hikaye. Kapandı, kapanacak.. İlk kez kapanıyor değil ki. Yine kapanır, yine kendi adına yenisini kurar, yoluna devam eder. Bunu kullanıyor. Yani demokrasiyi istismar ediyorlar. Türkiye'de demokrasinin istismarını en iyi yapan o zihniyetin, yani PKK'nın uzantısı olan siyasi partidir."

Öte yandan Türkiye'de artık başı açık olanın da örtülü olanın da devlette öğretmen, doktor, asker, polis, savcı, hakim, kaymakam, vali ve milletvekili olabildiğini söyleyen Soylu "Tayyip Erdoğan dünya siyasasını avucunun içi gibi biliyor. Kimin ne oynadığını, kimin ne oyun kurduğunu biliyor. Bugün Türkiye bambaşka bir istikamete gidiyor. Bu sınamalardan kurtuldu Türkiye." diye konuştu.