Erdoğan'dan seçim barajı açıklaması

Erdoğan, seçim barajının düşürüleceği mesajını vererek, "Temennimiz odur ki inşallah 2023 seçimlerine girerken çok daha faklı bir şekilde girelim." dedi.

Erdoğan'dan seçim barajı açıklaması
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl 76’ıncısı düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’a gitmeden önce İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında iç ve dış politikaya yönelik önemli mesajlar verdi.
 
''Tüm insanlığı tehdit eden meydan okumalara yönelik yaklaşımımızı genel kurul kürsüsünden dile getireceğim. Konuşmamda Türkiye'nin çok taraflılığa ve daha adil bir dünya düzeninin tesisi hedefine olan güçlü desteğini vurgulayacağım"
 
“(Afganistan) insani yardım konusunda bizim hiçbir zaman tereddütümüz olmaz"
 
"(Liderler Zirvesi) Göçmenler konusunda tabii ki mesajımız olacak çünkü bunun en büyük yükünü, kahrını çeken biziz."
 
(Nahçivan koridoru) "İnşallah Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bu sıkıntı, bu koridorların açılması vesilesiyle aşılmış olur."
 
“(Miçotakis'in açıklamaları) Atılması gereken adımları karşımızdakilerden görmemiz lazım. Eğer görmezsek gereken kararı alır ve ona göre de adımları atarız"
 
(Miçotakis'in açıklamaları) "Türkiye kimsenin bu noktada kapı kulu değildir."
 
Erdoğan, iç politikayla ilgili hangi mesajları verdi ?
"Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle buralardaki ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız"
 
“(Kira artışları) "Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık"
 
"(Kira artışları) Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz"