İstanbul Valiliğinden Encü'ye atılan polis tokadına ilişkin açıklama

İstanbul Valiliği, Kadıköy’de hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için yapılan eylemde HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye yönelik polis tokadı hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

İstanbul Valiliğinden Encü'ye atılan polis tokadına ilişkin açıklama

Ferhat Encü’den "F.E." olarak bahsedilen İstanbul Valiliği açıklamasında, Encü’nün polise hakaret ettiği ileri sürüldü ve eylemin Kadıköy Kaymakamlığınca yasaklandığı belirtildi.

Valilik açıklamasında “(F.E) isimli şahsa yapılan gözaltı işlemi sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili inceleme başlatılmıştır” denildi.

Valiliğin Ferhat Encü’ye ilişkin açıklaması şöyle:

"Kadıköy Kaymakamlığınca; kamu güvenliği, huzur, asayiş ve esenliğinin olumsuz yönde etkilenebileceği, terör örgütü propagandası ve provakatif eylemler ile suç işlenmesine neden olunabileceği yönündeki bilgiler doğrultusunda 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesi uyarınca Kadıköy Meydanında bugün yapılmak istenen izinsiz gösteriyi yasaklama kararı alınmıştır.

Kaymakamlıkça alınan karar, Kadıköy Meydanında toplanan gruba tebliğ edilerek gösterinin sona erdirilmesi istenilmiş, karara riayet etmeyerek izinsiz yürüyüş ve gösteri yapmak isteyen şahıslara güvenlik güçlerimizce müdahalede bulunulmuştur.

Güvenlik görevlilerinin görev yapmasını engellemeye çalışan, görevlileri tahrik ederek, ‘…Partinin  itleri, şerefsizler…’ şeklinde hakarette bulunan (F.E) isimli şahsa yapılan gözaltı işlemi sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili inceleme başlatılmıştır.

İzinsiz gösteri yapan 70 kişi hakkında yakalama işlemi yapılmıştır.”

Ne olmuştu?

Dün İstanbul’un Kadıköy ilçesinde hasta ve infazları yakılan tutukluların ailelerinin düzenlediği adalet nöbetinde  polis, HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı.

Polisin tokat atarken o anları kayıt altına alan Artı TV kameramanı Mehmet Zeki'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Görüntülerin olduğu videoyu paylaşılan HDP resmi Twitter hesabında “Arkasına iktidarın Suç İşleri Bakanı’nın gücünü aldığını sanan bu çete üyesi de arkasındaki güçler de suçlarının cezasını çekecekler. Roboski Katliamının yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak. Hesap vereceksiniz!” ifadelerine yer verildi.