Erdoğan'dan Urfa'daki 'ortak harekat merkezi'ne ziyaret

Erdoğan'dan Urfa'daki 'ortak harekat merkezi'ne ziyaret

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Urfa’da bulunan İleri Müşterek Harekat Merkezi’ni ziyaret ederek Rojava operasyonu ile ilgili bilgi aldı.

Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Urfa'ya ziyaret gerçekleştirdi. GAP Havaalanında karşılandıktan sonra beraberindeki heyet ile kent merkezine giden Erdoğan, 20’inci Zırhlı Tugay komutanlığa geçti.

Urfa’daki Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi’ni ziyaret eden Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun Fırat’ın doğusunda sürdürdüğü operasyon hakkında bilgi aldı.

Türk Silahlı kuvvetleri (TSK) ve Türkiye’nin desteklediği Milli Suriye ordusu 9 Ekim’de Rojava’ya yönelik askeri operasyon başlattı.

Türkiye’nin başkenti Ankara’yı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Türk heyetleri ve Erdoğan’la görüşmüş Rojava’daki çatışmalara 120 saat ara verilmesine karar verilmişti.

Ateşkes anlaşması sürerken Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet Rusya’nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmiş Rojava’daki durumu ele almıştı.

Kritik toplantının ardından taraflar 10 maddelik bir mutabakat imzalamış ve 150 saat ateşkes ilan edilmişti.

29 Ekim 2019’da Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye-Rusya Mutabakatı gereği 34 bin YPG’linin 3 binden fazla silah ve askeri teçhizatla Rojava sınır hattından 30 kilometre çekildiğini açıklamıştı.