Erdoğan'ın Fotoğrafını İndirmişti: Tatvan Belediye Başkanı İfade Verdi!

Tatvan Belediye Eş Başkanı Mümin Erol, Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle ifade verdi.

Erdoğan'ın Fotoğrafını İndirmişti: Tatvan Belediye Başkanı İfade Verdi!

Bitlis'in Tatvan Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Seçim sonrası makam odasından Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırdığı gerekçesiyle DEM Partili Belediye Başkanı Erol hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlatılmıştı.

İfade sonrası açıklama yapan Tatvan Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, Erdoğan'ın fotoğrafının makam odasında asılı bulunmasıyla ilgili yasal bir zorunluluk olmadığını vurguladı. Erol, CHP ve MHP'li belediyelerde de Erdoğan'ın fotoğrafının indirildiğine işaret ederek, "Kendi partimizin genel başkanının fotoğrafını da odada bulundurmadık. Fotoğrafın indirilmesi sırasında da hiçbir hakaret içerikli bir söz sarf etmedim. Ayrıca hakaret içerikli hiçbir eylem ve davranışta da bulunmadım" dedi.

Soruşturmanın hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Erol, "Biz de bugün 13 adet ayrı suç konusu içeren yolsuzluk dosyası ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Savcılık makamının aynı performansı sergilemesini bekliyoruz. Belli bir maksata yönelik iş bu soruşturmanın hukukla bir ilgisi yoktur. Ben cumhurbaşkanına hakaret etmedim, başkasına da hakaret etmedim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" diye kaydetti.