Bakırhan: Kürdün belediyesini betonlarla halka kapatanlar kaybetmiştir

Siirt’te konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Kürdün belediyesini betonlarla halka kapatanlar, Kürtlere düşmanlık edenler kaybetmiştir. Siz, barış, adalet, özgürlük isteyenler kazanmıştır” dedi.

Bakırhan: Kürdün belediyesini betonlarla halka kapatanlar kaybetmiştir

Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Siirt’e gitti. Bakırhan, il örgütü binasına geçerek burada partililer ve yurttaşlarla bayramlaştı.

Daha sonra Barış Anneleri'ni ziyaret eden Bakırhan, yine onlarla birlikte Siirt Belediyesi’ne geçti. Alkışlar ve zılgıt sesleri arasında belediye binasına giren Bakırhan, Belediye Eş Başkanları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi tarafından karşılandı. Herkesle tek tek bayramlaşan Bakırhan, burada yaptığı açıklamada, belediyeyi “hırsızların elinden kurtardıkları için” kent halkına teşekkür etti.

“Belediyemiz ayrımcılık yapmayacak, adil olacaktır”

MA’da yer alan habere göre Bakırhan özetle şöyle dedi:

“Burası sizin eviniz, Siirtlilerin evi. İnşallah arkadaşlarımız size layık bir hizmet gerçekleştirecek. Siz kazandınız, belediyenin kapısı size her zaman açık. Ne zaman isterseniz, talepleriniz, istekleriniz, sıkıntınız için buraya gelebilirsiniz. Sizler çok yiğit, onurlu bir halksınız. Bütün baskılara, kaçak seçmenlere rağmen onurlu bir duruş ortaya koyarak yeniden Siirt Belediyesi’ni kazandınız. Hepinizi tek tek başarınızdan dolayı kutluyorum. Sizin evinizi gasp edenler, iki dönemdir belediyeyi talan edenler, hırsızlık yapanlar, dilinizi, kültürünüzü yok sayanlar görmüştür ki, bu baskıların Siirt halkında bir karşılığı yoktur. Arkadaşlarımız sizin her bir kuruşunuzu kendi parası gibi koruyacaktır. Kimseye peşkeş çekmeyecektir. Belediyemiz ayrımcılık yapmayacak, adil olacaktır. Çünkü bizler Şex Saidlerin, Seyit Rızaların torunlarıyız, adaletsizlik yapmayız. İnsanları diline, inancına göre ayrıt etmeyiz. Herkese eşit ve adil bir hizmet yürüteceğiz. Bütün Kürt illerinde il genel meclisinde birinci parti olduk. Halkın iradesini gasp edenlere halkımız bir sonraki seçimde de büyük bir ders verecektir. Kürdün belediyesini betonlarla halka kapatanlar, Kürtlere düşmanlık edenler kaybetmiştir. Siz, barış, adalet, özgürlük isteyenler kazanmıştır.”