Esad'dan Kürtlere savaş davetiyesi. Kürt kenti Kamışlo’da, Esad Rejiminden tehlikeli güç gösterisi…

Esad'dan Kürtlere savaş davetiyesi. Kürt kenti Kamışlo’da, Esad Rejiminden tehlikeli güç gösterisi…

Ahmed Faik / KRD NEWS - Esad Rejimine sadık askerlerin bulunduğu Rojava’nın Kamışlo kentinde Suriye Ordusu tarafından düzenlenen geçit töreni bir güç gösterisine dönüştü.

Esad Rejimine bağlı ordu güçleri, birçok zırhlı araç, özel donanımlı askerler ve tanklarla Kürt kenti Kamışlo sokaklarında askeri geçit düzenledi. Demokratik Suriye Güçleri’nin egemenliğindeki alanlarda seçimler yapılacağının açıklanmasının ardından Kamışlo’daki Esad Ordu güçlerinin bu hamle ile mesaj vermeye çalıştığı iddia ediliyor.

Kürtlerin yaşadığı Haseke eyaletinde 2 adet sınırlı alanda sıkışık durumda Esad Rejimi ordusuna bağlı güçler, Türkiye sınır kapısına doğru şehrin güneyindeki yaklaşık 50 kadar köy ile HAseke ve Kamışlo kent merkezlerinin bir kısmını elinde tutuyor.

2012 yılından 2016 yılına kadar bölgede Kürt güçler ile Esad Ordu güçleri arasında devam eden çatışmalarda Esad Ordu güçleri ağır yenilgiler alarak birçok alanda denetimi Kürt güçlere vermek zorunda kalmıştı. 2016 yılında Rusya’nın devreye girmesiyle Kürt güçler, Esad Rejimi ordusuna yönelik askeri operasyonlarını sona erdirmişti.

Son dönemde Rusya’nın desteğiyle IŞİD’e karşı önemli kazanımlar elde eden Esad Rejim ordusu ile Kürt güçler arasında zaman zaman çatışmalara dek varan elektriklenmeler olmakta. Kamışlo ve HAseke kent merkezlerinin dar bir bölgesinde sıkışmış olan Esad Güçlerinin bu hamlesi, seçim hazırlıkları içinde olan Demokratik Suriye Güçlerine karşı bir gövde gösterisi olarak değerlendiriliyor.

Kürt kenti Kamışlo’da, Esad Rejiminden tehlikeli güç gösterisi…