Eşine şiddet uygulayan HDP’li vekile uzaklaştırma kararı

Eşine şiddet uygulayan HDP’li vekile uzaklaştırma kararı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Mensur Işık’a eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verildiği söylendi.

Eşi Ebru Işık’ı darp ettiği iddia edilen HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında “uzaklaştırma” kararı alındı.

Mensur Işık’ın dün gece saatlerinde, öğretmen eşi Ebru Işık’ı Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan evinde darp ettiği iddia edildi. Ebru Işık’ın hastaneye götürülmesi üzerine olayın adli mercilere yansıdığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Işık, dün gece Dikmen Çankaya bölgesinde bulunan evlerinde öğretmen olan eşi Ebru Işık ile tartıştı. Ebru Işık’ın iddiasına göre Mensur Işık, eşinin gözüne yumruk attı ve darp etti.

Mensur Işık, şiddete maruz kalan eşi Ebru Işık’ın tüm ısrarlarına rağmen kendisini doktora götürmedi ve kimse ile iletişim kurmaması için telefonunu da sakladı. Eşinin evden ayrılmasına izin vermeyerek zorla evde tuttuğu öğrenilen Mensur Işık, sabah ağrısının artması üzerine eşini doktora götürmeyi kabul etti.

Mensur Işık, Dikmen'de oturmalarına rağmen eşini evine çok uzak olan Etimesgut’taki özel bir hastaneye götürdü. Burada eşinin kendisini muayene eden doktorlardan yardım talep etmesi üzerine hastaneye polis çağrıldı. Ebru Işık’ın eşinden şikayetçi olması üzerine adli mercilere taşınan olayda HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

HDP'den açıklama

HDP’den konu ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu sabah saatlerinde, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığı haberi medyaya yansıdı. Basına yansıyan kadına yönelik bu şiddetle ilgili kadının beyanını esas alarak gerekli araştırmayı başlattığımızı belirtmek isteriz.

Kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele, HDP Kadın Meclisi olarak varlık ve mücadele gerekçemizdir. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında duracağız ve bununla mücadele etmekte ısrarlı olacağımızı bir kez daha kadınlar başta olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

Konuyla ilgili durumu araştırdığımızı ve gerekli mekanizmaları işleteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”