HDP adaylık kararı için Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini bekleyecek

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, tek parti ve tek liste ile milletvekili seçimine gidilmesi kararı alındı. Cumhubaşkanı adayı çıkarılıp çıkarılmayacağına ise Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılacak olan görüşmeden sonra karar verilecek.

HDP adaylık kararı için Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini bekleyecek

MA’nın haberine göre MYK, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerle müzakere için Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’a tam yetki verdi. Buldan ve Sancar, tek liste ile seçime girme kararını ittifak toplantısına taşıyacak.

Seçimlere “Yeşil Sol Parti” olarak girme seçeneğini de bir sonraki toplantıya bırakan HDP, partiye açılan kapatma davasında sözlü savunmanın seçim sonrasına bırakılması başvurusunun sonucunu ve dolayısıyla  yüksek mahkemenin vereceği kararları bekleyecek.

MYK’nin bir diğer önemli gündemi olan cumhurbaşkanlığı adayı meselesi de Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart’ta HDP’ye gerçekleştireceği ziyaretin ardından netleştirilecek. Alınacak olan karar da Emek ve Özgürlük İttifakı tarafından deklarasyonla kamuoyuna açıklanacak.