Eski HDP milletvekili Kenanoğlu: DEM, CHP'yle 31 Mart’ı AKP ile 1 Nisan’ı konuşuyor

DEM Parti-AK Parti görüşme iddialarına ilişkin konuşan Eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, "31 Mart’a yönelik görüşmeler CHP ile var. AKP ile olan görüşme 1 Nisan ve sonrası içindir" iddiasında bulundu.

Eski HDP milletvekili Kenanoğlu: DEM, CHP'yle 31 Mart’ı AKP ile 1 Nisan’ı konuşuyor

Eski HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, DEM Parti'nin hem CHP hem de AK Parti'yle görüştüğünü, CHP ile 31 Mart seçimlerinin konuşulduğunu AK Parti'yle gündeminse Orta Doğu olduğunu söyledi.

Halk TV'de konuşan Kenanoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Evet şu anda DEM Parti AKP ile de CHP ile de görüşüyor. Peki bu görüşmeler nedir? Verilmesi gereken cevap bu. Ben buna inanıyorum ve biliyorum. AKP ile 31 Mart seçimlerine yönelik bir görüşmek yok tam aksine 31 Mart’a yönelik görüşmeler CHP ile var. AKP ile olan görüşme 1 Nisan ve sonrası içindir.

“DEM Parti açısından en birincil mesele Kürt sorunudur”

DEM Parti açısından en birincil mesele Kürt sorunudur. Kürt sorunu çözüldüğü takdirde birçok alanın önü açılacağını düşünenlerdeniz. AKP ile görüşmeler sadece Türkiye’de olan bitenle ilgili değildir. Çözüm sürecinin bitirilmesinin sebebi sadece Türkiye’deki siyaset değildir. Aynı zamanda Irak’ta ve Suriye’de yürüyen işler de vardır bunun içinde. AKP ile yapılan görüşmeler de sadece Türkiye siyasetiyle ilgili değil belki de bunun merkezinde Orta Doğu var. Şimdi Amerika orayı boşaltma planları yapıyor. Türkiye nasıl bir aktör olacak. Orada Kürtler ciddi bir aktör çünkü. Kürtleri yanına almayan bir topluluk orada zorlanıyor. Biz odağı Türkiye haritasına bakıp onun içerisinde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu görüşmelerin güncel siyasetin dışında Orta Doğu ve uluslararası alandaki  gelişmelerle bağlantılı olup olmayacağını hiç hesaba katmıyoruz. Bana göre en önemli sebep bu.

Şu aşamada rutin görüşmeler olduğunu düşünmüyorum, ama peyderpey zaman zaman bir araya gelinip konuşuluyor."

“Başak Demirtaş’ın adaylık süreci iyi yönetilemedi”

Yerel seçim ve Başak ve Demirtaş’ın İstanbul’da adaylaşmaması ile ilgile de görüşlerini aktaran Ali Kenanoğlu, “Başak Demirtaş’ın adaylığının geri çekilmesi daha doğrusu adaylaşmamasının sebebi paylaşılamadı. Açıklamalar kamuoyunu ikna etmedi, partilileri de ikna etmedi. Seçmen de kamuoyu da şunu bilmek ister. Başak Demirtaş sembolik anlamda önemli bir isim. Demirtaş ailesi bu siyasi mücadelede bedel ödeyen ailelerden bir tanesi. Böyle bir adaylaşmama açıklamasının kamuoyunu tatmin etmesi gerekir. ‘Şu nedenden dolayı adaylığının olmamasına birlikte karar verdik’ diye. Açıklamada birlikte karar verdik deniyor ama nedeni paylaşılmıyor. Parti açısından o sürecin iyi yönetilemediğini düşünüyorum.”

İsmail Saymaz bir hafta önce DEM Parti’nin İstanbul’dan Başak Demirtaş ile eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu’nu eş başkan adayı olarak düşündüğünü yazmıştı. Saymaz “Demirtaş ile Kürtler ve kadınları, Kenanoğlu ile Türkler, Aleviler ve küskün CHP’lileri hedefliyorlar” demişti.