Ezidileri Kurtarma Ofisi bir genç kızı daha IŞİD’den kurtardı

IŞİD'in Kaçırdığı Ezidileri Kurtarma Ofisi Başkanı Hüseyin Kaidi, bir Ezidi Kürt kadının daha kurtarıldığını, böylece kurtarılanların sayısının 3 bin 574 kişiye ulaştığını açıkladı.

Ezidileri Kurtarma Ofisi bir genç kızı daha IŞİD’den kurtardı

Hüseyin Kaidi genç kadının kurtarılması dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Kaidi toplantıda, “Bugün Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin devam eden desteğiyle 9 yıldır IŞİD'in elinde bulunan D.A. isimli bir Ezidi genç kız daha serbest bırakıldı” dedi.

Hüseyin Kaidi, şu ana kadar kurtarılan kişi sayısının 3 bin 574 kişi olduğunu belirterek, “Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın talimatıyla ofis, IŞİD'in elindeki son kişi de serbest bırakılıncaya kadar çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

Kaçırıldığında 14 yaşındaydı

Kaidi, kurtarılan kadının 23 yaşındaki Şengalli D.A. olduğunu belirtti ve D. A.’nın kaçırıldığında 14 yaşında olduğu bilgisini paylaştı.

Kaidi, D. A.’nın kurtarıldığı yeri açıklamazken, aynı yerde kurtarılmayı bekleyen birkaç kişinin daha olduğunu vurguladı. Hüseyin Kaidi ayrıca Irak hükümetinin Kaçırılan Ezidileri Kurtarma Ofisine hiçbir şekilde yardım etmediğini belirtti.

IŞİD'in Kaçırdığı Ezidileri Kurtarma Ofisi, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin kararıyla 2014 yılında kuruldu.