Başbakan Mesrur ​​Barzani, 5. HITEX2024 Fuar ve Konferansının açılışını yaptı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, bugün (3 Eylül 2024) Erbil’de bu yıl 5. düzenlenen HITEX2024 Teknoloji Fuar ve Konferansının açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Mesrur ​​Barzani, 5. HITEX2024 Fuar ve Konferansının açılışını yaptı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, HITEX2024 Teknoloji Fuar ve Konferansında, gönüllü olarak orada bulunan gençleri tebrik ederek onlara destek verdiğini söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani, bugün Erbil’de bu yıl 5. düzenlenen ve medya sponsorluğunu Kurdistan24’ün üstlendiği HITEX2024 Teknoloji Fuar ve Konferansının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Başbakan Barzani, fuarın farklı bölümlerini gezerek yerli ve yabancı birçok teknoloji firmasının yeni ürünlerini test etti.

Serginin bir bölümünde Başbakan, Kürdistan Bölgesi gençliğine desteğini yinelerken, fuardaki dijital ekrana Beşinci HITEX Forum ve Konferansını düzenlemeye gönüllü olarak katılan tüm gençleri tebrik etti.

Irak'ta her yıl düzenlenen en büyük fuar olan HITEX, Orta Doğu'nun en büyük onuncu fuarı unvanına sahip.

Dört gün boyunca devam edecek fuarda, “Kilitsiz gelecek” temasıyla yedi panel, üç seminer ve iki çalıştay gerçekleştirilecek.

Fuar, önde gelen akademisyenleri, hükümet temsilcilerini ve özel sektör liderlerini bir araya getirerek, Irak'ta ve dünyada bilgi teknolojisi gelişiminin tüm yönleriyle ilgili deneyim alışverişinde bulunmayı amaçlıyor.

Kurdistan24'e konuşan fuarın sorumlusu Ferheng Biradosti, bu yılki fuara 21 ülkeden 150'den fazla firmanın katılacağını belirtirken, fuara 50 binden fazla ziyaretçi beklediklerini aktardı. /K24