Başbakan Mesrur ​​Barzani Erbil'de en büyük onkoloji hastanesinin temelini attı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil’de Kürdistan Bölgesi ve Irak genelindeki en büyük onkoloji (kanser) hastanesi olacak hastanenin temel taşını attı.

Başbakan Mesrur ​​Barzani Erbil'de en büyük onkoloji hastanesinin temelini attı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti dokuzuncu kabinesinin hizmet sektörlerine verdiği önem çerçevesinde, Başbakan Barzani, bugün (18 Eylül 2024 Çarşamba) Erbil’de Kürdistan Bölgesi ve Irak genelindeki en büyük onkoloji hastanesinin temel taşını attı.

Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte hastaların en iyi sağlık tedavisini alabilmek için yurt dışına gitmesine gerek kalmayacak.

Törende açıklama yapan Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nde vatandaşlara yoğun olarak hizmet veren birçok onkoloji hastanesinin bulunduğunu ve Irak'ın diğer bölgelerinden hastaların tedavi için Kürdistan Bölgesi’ndeki hastanelere yöneldiğini söyledi.

Vatandaşlara sundukları hizmetlerden dolayı doktor ve sağlık ekiplerine teşekkürlerini ileten Başbakan, “Kürdistan Bölgesi'ndeki sağlık sektörünün hala birçok reforma ve hizmete ihtiyacı var, dolayısıyla kabinenin başlangıcından bu yana sağlık reformu benim çalışmamın önceliğiydi. Ne yazık ki iki yıl boyunca sektörde var olan baskı ve koronavirüs salgını adımlarımızı etkiledi. Buna rağmen ilaç düzenlemesinde önemli adımlar atıldı.” dedi.

Sağlık sektöründe kamu ve özel sektörün dengeli ve paralel olarak gelişmesi gerektiğini kaydeden Başbakan, “Kamu sektöründe sağlık kalitesinin iyileştirilmesi, vatandaşların kamu hastanelerinde kendilerini rahat hissetmeleri ve hizmet almaları gerekiyor. Bu nedenle bu alanda bazı pratik adımlar attık. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak birçok kamu sektörü hastanesinin pilot proje olarak geliştirilmesi yönünde ofisime talimat verdim.” ifadesini kullandı.

Kanser tedavi maliyetlerinin yükünü azaltmak amacıyla Kanser Fonu'na destek verdiklerini de dile getiren Başbakan, özel sektör ve vatandaşlara imkanları ölçüsünde fona yardım sağlamaları çağrısı yaptı.

Kürdistan Bölgesi Hükümetinin sağlık durumunu iyileştirmek, hastanelerin ve sağlık tesislerinin düzeyini ve kalitesini yükseltmek için elinden geleni yaptığına işaret eden Başbakan Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilecek çok iyi bilimsel ve tıbbi imkanlara sahibiz.” diye konuştu.

Tüm hastalara acil şifalar dileyen Başbakan, en büyük onkoloji hastanesi projesini uygulayan firmanın çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak hastaneyi bir an önce vatandaşların hizmetine sunması temennisinde bulundu.