Erdoğan'dan Hüda Par'a '4. madde' yanıtı: İlk 4 maddeyle sorunumuz yok

Yeni anayasa' için çağrı yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur" dedi.

Erdoğan'dan Hüda Par'a '4. madde' yanıtı: İlk 4 maddeyle sorunumuz yok

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde açıklama yaptı.

Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4. Maddesine ilişkin açıklamalarına da değindi. Maksimalist söylemler anayasa tartışmalarına ket vurur diyerek "İlk dört maddeyle ilgili herhangi bir tartışma yoktur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

Yeni anayasa açıklaması

 ‘’Türkiye'nin ekonomide demokraside küresel siyasette hedeflerine ulaşabilmesi için yeni anayasa ihtiyacını sık sık dile getiriyoruz. Milletimizi yeni sivil ve kuşatıcı bir anayasayla buluşturma ihtiyacı çok açık. Demokratik siyasette düşüncenin ifade edilmesine elbette engel olunamaz. Şiddeti teşvik etmediği, hakaret etmediği sürece kabul etmesek de dahi farklı fikirlere müsamaha ile yaklaşmak zorundayız.

İlk 4 madde ile sorunumuz yok

 Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır. Biz yeni anayasa sürecini yönetmek arzusundayız. Biz milletimizi darbe anayasasından kurtarmak ve milletimizin önünü açmak istiyoruz."