Mesud Barzani Kürt gazeteciliğinin 119. yılını kutladı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani Kürt gazeteciliğinin 119. yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda gazetecilerden referandum ve Kürdistan'ın bağımsızlık sürecini desteklemelerini istedi. Bi helkevta hatina 119mîn salvegera Rojnamegeriya Kurdî, Serokê Herêma Kurdistanê Mesûd Barzanî peyamek weşand.

Mesud Barzani Kürt gazeteciliğinin 119. yılını kutladı

Barzani'nin yayınladığı mesajda Kürdistanlı gazetecilerin gününü kutladı: "İlk Kürt gazetesinin yayın hayatına başlamasının, Kürt gazeteciliğinin 119. yıl dönümünü ve de Kürdistan Gazeteciler Sendikasının kuruluşunun 19. yıl dönümü münasebetiyle, tüm medya çalışanlarının ve Kürdistan Gazeteciler Sendikasının gününü kutluyor, başarı dileklerimi sunuyorum.

Ülkemizde gazetecilik ve medya çalışmalarının özgürlük ve geniş bir siyasi alan içinde önemli bir aşamaya geldiğini görmek memnuniyet verici. Bu durum gazeteciliğin, Kürdistan halkının kültürel gelişimi, toplumsal ve siyasi uyanışına katkıda bulunması için önemli bir fırsattır. Aynı zamanda, Kürdistan halkının mesajını ve meşru haklarını tüm dünyaya duyurmak için Kürt gazeteciliğine önemli görevler düşmektedir."

Barzani Kürdistan'ın bağımsızlık hareketinde medya ve medya çalışanlarının rölüne değinerek şöyle devam etti: "Bu önemli gün münasebetiyle Kürdistan medya çalışanları ve gazetecilerine teşekkür etmek ve halkımızın toplumsal yaşamının farklı aşamalarında büyük zorluklara katlandıklarını ve önemli bir katkı sunduklarını belirtmek yerinde olacaktır.

DAIŞ teröristlerine karşı yürütülen mücadelede ve Peşmerge'nin savaş kahramanlıklarını gözler önüne serilmesinde çok büyük bir rol oynamışlar, bu uğurda şehitler vermişlerdir. Şunu kesinlikle belirtmek isterim ki, gazetecilerin haklarının destekçisiyim ve Kürt gazeteciliğinin her açıdan ileriye doğru adımlar atması gerekmektedir."

Barzani, mesajının sonunda Kürdistan gazetecilerinden referandum ve bağımsızlığı desteklemelerini isteyerek "Kürdistan gazetecilerinden dileğim şudur, her tür siyasi bağlılığın ötesine geçerek tüm fikirlerini ve güçlerini referandum ve bağımsızlık sürecinin desteklenmesi için kullanmalarıdır. Çünkü bağımsızlık tüm Kürdistan'ın malıdır ve Kürdistan halkının gelişimi, bölgeye huzurun yerleşmesi için önemli bir süreçtir." dedi.